Rekabet tüketiciye yaradı: LPG 1,79 liraya düştü

Sakarya'da akaryakıt istasyonları arasındaki rekabet nedeniyle litre fiyatı 2,41 lirayı bulan LPG'nin satış fiyatı 1,79 liraya kadar düştü. İldeki istasyonlar arasındaki rekabetten en çok tüketiciler karlı çıktı.

Yayınlanma: 22.02.2016 - 14:44
Abone Ol google-news

Benzin fiyatları dünya piyasalarında sert şekilde düşerken Türkiye'de pompa satışları aynı oranda düşmedi. Pahalı akaryakıt fiyatları vatandaşları zorlarken, Sakarya'da LPG satışı yapan bir akaryakıt istasyonu rekabet nedeniyle LPG'nin litre fiyatını düşürdü. İstasyon, farklı şehirlerde 2 lira 41 kuruşu bulan otogazın litre fiyatını 1.79 liradan satmaya başladı.

İstasyon sahibi, amaçlarının ucuz satmak olmadığını şehirde fiyatların yükselmemesi için otagaza indirim yaptıklarını söyledi. Bir haftadır fiyatları geri çektiklerini anlatan istasyon sahibi, "Gayemiz ucuz satmak değil. Fiyatların önüne geçmesini sağlamak. 'Türkiye'deki en düşük LGP'yi satıyoruz' diyebilirim. Bizden de ucuz satabilirler. Ülkenin en iyi katkılı otogazını kullanıyoruz. Zaten hem LPG şirketi hem de EPDK görevlileri sürekli kontrol yapıyor. Bunun yanında havaların neden olduğu hacim farklılıklarından kaynaklanan eksik-fazla satışların önüne geçmek için pompalardaki ATC cihazlarını sürekli çalıştırıyoruz." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler