AKP kamuda kadroyu bitirdi

Sözleşmeli personel alımı için ilana çıkıldı. Diyanet 550 sözleşmeli imam hatip mezunu alacak.

Yayınlanma: 29.04.2016 - 21:30
Abone Ol google-news

Kamu personel “reformuyla” kamu çalışanlarının iş güvencelerini kaldırmak isteyen hükümet, “kadrolu” çalışmaya da sürekli “sözleşmeli” personel alımı ile aşama aşama son veriyor. Yıl başından bu yana Adalet, Sağlık, Tarım bakanlıklarına kadrolu değil sözleşmeli personel alımı için ilana çıkılırken, Diyanet 550 sözleşmeli imam hatipli alacak. Hükümet, kamudaki 720 bin taşeron işçiyi de “özel sözleşmeli personel” statüsüne geçirecek. Hükümet program ve eylem planlarında bu yıl içerisinde kamu personel “reformunun” yaşama geçirileceği ifade edildi.

İş güvencesi yok

Bu çalışma sonucunda memurların iş güvencelerine son verilecek. Memurlar da işçiler gibi işten atılabilecek.

Yıl başından beri KPSS ve sözlü sınavlarla, sözleşmeli personel alınıyor. Sağlık Bakanlığı’na, biyolog, çocuk gelişimcisi, ebe, tıbbi sekreterlerin de aralarında olduğu 3 bin 103 sözleşmeli personel alınacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı veteriner hekim, ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi, harita mühendisi olmak üzere toplam 1677 sözleşmeli personel aldı. Adalet Bakanlığı ceza infaz kurumları için sözleşmeli 2 bin 454 infaz ve koruma memuru, 144 büro personeli, 95 diğer sağlık personeli, 56 teknisyen, 155 şoför, 26 aşçı, 24 kaloriferci olmak üzere toplam 2 bin 954 sözleşmeli personel aldı. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı da taşra teşkilatındaki sözleşmeli imam hatip pozisyonlarına 2014 KPSS puan sırası esas alınarak 4-B’li sözleşmeli imam-hatip almak için ilana çıktı. İlana göre, PTT 35 mühendis, 5 mimar, 5 avukat, 711 gişe ve büro görevlisi, 25 tekniker, 257 dağıtıcı olmak üzere toplam 1038 sözleşmeli personel alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler