'Emeklinin 10 bin lirası buhar olacak'

30 yıldan fazla çalıştığı halde ikramiyesini 30 yıl üzerinden alan memur emeklilerinin sorununu çözmek için tasarı hazırlandı. Ancak düzenleme ile 10 bin lira buhar olacak.

Yayınlanma: 14.06.2016 - 09:13
Abone Ol google-news

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, hizmet süreleri daha fazla olmasına karşın emekli ikramiyeleri 30 yıl sınırı üzerinden hesaplanan 408 bin memur emeklisinin sorununu çözme vaadiyle Meclis'te görüşmeleri devam eden tasarıyı eleştirdi. Bayraktar, tasarının memurları yaklaşık 10 bin liralık bir hak kaybına uğratacağını söyledi.

30 yıl üstü çalışan memurların mahkemelere başvurarak zaten bu hakkı kazanabildiğini ve eksik aylıkların bugünkü değeri ve faizi ile ödendiğini ifade eden Bayraktar şunları söyledi:

DAVALARDAN VAZGEÇMEYİN

“Ancak Meclis'te görüşülen tasarı ile maaşlar memurların en son aldığı aylık oranında ödenmektedir. 10 yıl önce bin lira maaşla emekli olan bir kişiye bugün Meclis'ten çıkarılacak kanunla o günkü ücreti üzerinden tazminat ödenmek istenmektedir. Yıllar önce emekli olan memurların o zaman eline geçen maaşların düşüklüğü dikkate alındığında memur burada kazanan değil kaybedendir. Memur emeklileri eğer bugün davalarından vazgeçerse hem bugünün hem de yarının kaybedeni olacaktır.”

30 yıl üstü ikramiyenin ödenmemesi garabeti nedeniyle bugüne kadar 80 bine yakın memur emeklisinin mahkemede kazandığını hatırlatan Bayraktar, memur emeklilerini yasa çıksa dahi aradan doğacak ve ödenmeyen yasal faizlerin yeniden ödenmesi için dava açmaya davet etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler