Sokağa çıkma yasağı çiftçileri de vurdu

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde sokağa çıkma yasağı nedeniyle 3 bin 700 çiftçi genç çiftçi desteğinden yararlanamadı. Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, yeniden süre verilmesi ve başvuruların alınmasını istedi.

Yayınlanma: 27.06.2016 - 12:01
Abone Ol google-news

 

Yüksekova İlçesi'nde 13 Mart 2016'da başlayan ve 30 Mayıs 2016'da son bulan operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı çiftçileri vurdu. Devlet tarafından genç çiftçi projesi altında verilen 30 bin liralık hibeden sokağa çıkma yasağı olduğu için başvuru yapamayan Yüksekovalı çiftçiler yararlanamadı.

YENİDEN BAŞVURULAR ALINSIN
İlçede odalarına kayıtlı 3 bin 700 çiftçinin bulunduğu belirten Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, verilen hibe desteğini Türkiye'de alamayan tek ilçenin Yüksekova olduğunu söyledi. Onay, şöyle dedi:

"Genç çiftçi hibe desteği başvurularının yapıldığı dönem içinde Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı vardı. Başvurular da 12 Mayıs 2016'da son buldu.Dolayısıyla hiçbir çiftçimiz başvuru yapamadı. Bize büyük bir adaletsizlik yapıldı. İlgili makamlara itiraz yazılarımızı yazıp yeniden bize süre tanınmasını ve başvurularımızın alınmasını istiyoruz. İnşallah olumlu sonuç alırız. Ayrıca mazot ve gübre desteği müracaatları da 30 Haziran'da son buluyor. Bunun içinde ek süre istiyoruz."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler