LPG’ye Suriyeli gazı

İpragaz Üst Yöneticisi Şiper, 3 milyon Suriyelinin etkisiyle LPG sektörünün 15 yıldan sonra ilk kez yüzde 3’e varan büyümeler gördüğünü söyledi.

Yayınlanma: 29.06.2016 - 05:45
Abone Ol google-news

Son 15 yılda yüzde 65 daralan LPG sektöründe Suriye baharı yaşanıyor. Gaziantep, Hatay, Kilis, Adana gibi Suriyeli mültecilerin yoğun olarak yaşandığı illerde tüp satışlarının arttığını kaydeden İpragaz Üst Yöneticisi (CEO) Selim Şiper, 15 yıl aradan sonra gelen 3 milyon Suriyelinin etkisiyle ilk kez sektörde bölgelere göre yüzde 1-3 arasında değişen büyüme rakamları gördüklerini açıkladı.

Sektör son 15 yılda yüzde 65 küçülmüştü. Şiper, yine Suriyelilerin de etkisiyle geçen yıl 195 milyon kilogram tüplü satış yapıldığını bu yıl ise 250 milyon kilogramlık tüplü satış yapacaklarını söyledi.

Turizm baskısı

Önceki gün düzenlediği toplantıda sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şiper, sektörün bu yıl toplamda yüzde 1 büyüdüğünü, Suriyeli mültecilerin yoğun olduğu illerde ise bu oranın yüzde 3’e ulaştığını söyledi. Şiper, turizmde yaşanan dalgalanmanın ise LNG satışlarına düşüş olarak yansıdığını dile getirdi. Antalya’daki satışların yüzde 25 azaldığını kaydetti.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün sektöre olan etkisini ise Şiper, “Bu iş hacmi açısından faydalı. İnsanlar elleri titremeden kontak anahtarını çevirmeye itiyor” diye yorumladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler