DİSK'ten darbe girişimi ve OHAL açıklaması

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak 15 Temmuz askeri darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz. Üzüntümüz büyük, darbelere karşı tutumumuz tereddütsüzdür"dedi. Beko, "Demokrasiyi tamamen askıya almayı hedefleyen bir darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal ilan etmek, ülkedeki hiçbir sorunu çözmeyecektir" diye konuştu.

Yayınlanma: 22.07.2016 - 15:06
Abone Ol google-news

Basın toplantısı DİSK Genel Merkezi'nde düzenlendi. Toplantıda DİSK Genel Başkanı Kani Beko'ya DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da eşlik etti. Basın açıklamasına darbe girişimine karşı sokaklara çıkan ve yaşamını yitiren vatandaşları anarak başlayan Beko, " Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak 15 Temmuz askeri darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz. Üzüntümüz büyük, darbelere karşı tutumumuz tereddütsüzdür. Yüzlerce yurttaşımızın ölümüne, binlercesinin yaralanmasına yol açan bu kalkışma demokrasiye ve özgürlüklere kast etmiştir" dedi.

'OHAL HİÇBİR SORUNU ÇÖZMEZ'

OHAL kararına tepki gösteren Beko, " Demokrasiyi tamamen askıya almayı hedefleyen bir darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal ilan etmek, ülkedeki hiçbir sorunu çözmeyecektir. Aksine, OHAL ilanı tam da darbecilerin dayattığı bir yönetim biçiminin hayata geçirilmesi anlamına gelecektir. Türkiye'nin içinden geçtiği bu zorlu ve kritik dönemde sebebi ne olursa olsun kimse kendisini halkın iradesinin yerine koymamalıdır. Darbecilerin bombaladığı TBMM'ni Olağanüstü Hal uygulamalarıyla devre dışı bırakmak, demokrasinin evrensel değerlerinin reddi olduğu gibi, darbecilerin amacına hizmet eder. Darbecilerin saldırılarına çok net bir yanıt veren TBMM'nin OHAL ile beraber devre dışı bırakılması 'demokrasi' ile değil ancak 'karşı-darbe' kavramıyla açıklanabilir. Ülke olarak darbeciler arasından darbeci, diktatörler arasından diktatör seçmeye mahkum değiliz"diye konuştu.

PAZAR GÜNÜ TAKSİM'E ÇAĞRI

24 Temmuz pazar günü Taksim'de düzenlenecek Demokrasi mitingine katılım çağrısı da yapan Kani Beko, "Taksim Meydanı'nda düzenlenecek olan mitinge, emek-barış-demokrasi ve laiklik talepleriyle katılacağını duyurarak tüm işçileri, emekçileri yan yana, omuz omuza olmaya çağırmaktadır. Konfederasyonumuz DİSK, ülkemizin bağımsız, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak var olmasını ısrarla savunmaya devam edecektir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler