Bakan'dan belediyelere kayyum açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı, teröre destek verdiği iddia edilen belediye başkanlarını Meclis'e getirecekleri Torba Yasa ile ele alacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 23.07.2016 - 23:47
Abone Ol google-news


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu'da teröre destek verdiğiiddia edilen belediye başkanlarının Olağanüstü Hal uygulamasıyla değil, kısa sürede Meclis'e getirecekleri Torba Yasa ile ele alacaklarını söyledi. Özhaseki, "Bu konuda Kandil’in tehditleri bizi bağlamaz. Teröre bulaşanlara seyirci kalamayız" dedi.

Kayseri'de açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, teröre karıştığı iddia edilen belediye başkanları ve çalışanlarıyla ilgili Olağanüstü Hal uygulamaları kapsamında işlem yapılmayacağını, bunu kısa sürede Torba Yasa içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirerek görüşmelere açacaklarını söyledi. Açtığı davalar nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarındaki kırgınlığın, darbe girişimi sonrası giderildiğini ve aralarında sıcak bir diyalog başladığını belirten Özhaseki, hem Kılıçdaroğlu'na hem MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye darbe girişimine karşı takındıkları tavır nedeniyle teşekkür etti.

Doğu ve Güneydoğu’da terörle bağlantılı belediyelerle ilgili sıkıntıları olduğunu belirten Mehmet Özhaseki, "Ancak, bunu OHAL veya kanun hükmünde kararname çıkartıp, aşırı biçimde kullanmamayı kararlaştırdık" dedi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Muhalefetle darbe sonrası aramızda oluşan sıcak ilişkileri de göz önüne alıp, bu konudaki düzenlemeyi torba yasa ile Meclis'e getirerek, muhalefet partilerimizin de fikirlerini alarak yapacağız. Elbette, bu düzenlemeler öncesi tutuşup, görevden alınacak başkanların yerine atanacakları öldüreceği tehdidini savuran 'Hadi yapın' diyen Kandil’e boyun eğip, bunlara seyirci kalamayız."

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bakan Özhaseki, İstanbul’da dün inşaat sektörü ile yaptıkları toplantı sonrası yapılacak düzenlemeleri önümüzdeki günlerde Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklayacağını söyledi. Hükümetin her alanda ekonomik canlandırma veya rahatlama ile durağanlığı gidereceğini belirten Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümetimiz, insanımıza güven verebilmek için adına ister iyileştirme, ister teşvik paketi deyin yeni kararlar almaktadır. Bu paketler çerçevesinde inşaat sektöründe kaynak oluşturup, israfı önleyeceğiz. Sahillere yatırımlar yapılması, enerji santralleri, ÇED ile ilgili sorunları ele aldık, İnşaat sektöründe kentsel dönüşüm kanunundaki tıkanıklığı ve bu konudaki şikayetleri mevzi mevzi gidereceğiz. Örneğin, İstanbul’da Gaziosmanpaşa ve Üsküdar’daki sorunları ele aldık. Yurtdışında büyük ölçekli iş yapan 42 Türk inşaat firmasının isteklerini göz önüne alıp, bunları Bakanlar Kurulu'na sunacağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler