Bakan Zeybekci açıkladı: Seferberlik başlatıyoruz

Ekonomi dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile "Güçlü Demokrasi, Güçlü Ekonomi, Hedef 2023" başlıklı toplantıda bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Önümüzdeki süreçte tüm dünyada, Türkiye'nin ekonomiyle ilgili, yatırımla ilgili cazibesini artırmak için her türlü mecrayı kullanarak dünyada bir seferberlik başlatmayı kararlaştırdık" dedi.

Yayınlanma: 27.07.2016 - 14:27
Abone Ol google-news



Yaklaşık 1.5 saat basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından ekonomi bakanı Zeybekci bir basın açıklaması yaptı.

Türkiye'de ortaya çıkan birlik beraberlik havasının toplantıda da kendisini gösterdiğini söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "15 Temmuz demokrasiye karşı, milli iradeye karşı, insan özgürlüklerine karşı, yatırım özgürlüğüne karşı, bu ülkede ayakta olan herşeye karşı yapılmış bir ihanettir" dedi.

Zeybekci açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"SEFERBERLİK BAŞLATMAYI KARARLAŞTIRDIK"

"Bunlara darbeci demek bile bunlara iltifat olur" diyen Zeybekci, "Bunu anlamayan, dünyada yakın coğrafyamızda, demokrasi dünyasında, ülkelerde farklı anlamaların da söz konusu olabileceğini gördük. Milletin yazmış olduğu demokrasi destanının, tarihe sivil demokrasi devrimi olarak geçecek bu olayı anlatmakla ilgili bir ihtiyacın ortaya çıktığını gördük. Önümüzdeki süreçte tüm dünyada, yaşadığımız sürecin anlatılması, Türkiye'nin ekonomiyle ilgili, yatırımla ilgili cazibesini artan bir şekilde devam ettirdiğini anlatmamız gerekiyor. Her türlü mecrayı kullanarak dünyada bir seferberlik başlatmayı kararlaştırdık" diye konuştu.

"LEKEYİ TEMİZLEYECEĞİZ"

Ağustos'un başında itibaren tüm dünyada Türkiye'yi anlatan çalışmalar yapılacağını söyleyen Zeybekci, "Hükümetimizin temsilcileriyle beraber, STK başkanlarıyla beraber ülkeleri ziyaret edeceğiz. Türkiye'yi bir daha oralarda onlara hatırlatacağız. Böyle bir süreç başlatacağız. Türkiye'nin 15 Temmuz süreci, Türkiye'ye sürülen bir leke . Türkiye'nin gerek demokrasisi, gerek ekonomik anlamda büyümesi, gerekse muasır medeniyet yürüyüşüne sürülen bir leke. Bu lekeyi temizlemekle ilgili bir yol haritamız olmalı" dedi.

YENİ KARARLARI AÇIKLAYACAKTIK

15 Temmuz yaşanmasaydı, Başbakan Yıldırım başkanlığında ekonomi koordinasyon kurulu toplantısı yapılacağını ve burada alınacak kararların Türkiye'nin gündemini oluşturacağını söyleyen Zeybekci, " Yatırım ortamıyla ilgili, bilinen bütün ezberleri bozacak kararları paylaşacaktık. Bu konuşulacaktı Türkiye'de. Pazartesi bu açıklanacak, bu konuşuluyor olacaktı. Yeni yatırım teşviklerini, ihracat teşviklerini açıkladığımız konular konuşulacaktı" diye konuştu.
Zeybekci bu konuda açıklamanın yakın zamanda yapılacağını da sözlerine ekledi.

RUSYA İLE 24 KASIM ÖNCESİNE DÖNMEK...

Dün Rusya'dan geldiğini hatırlatan Zeybekci, "Cumhurbaşkanımızla, Rusya devlet başkanı Putin'in bir araya gelmesi resmi olarak teyit edildi. İlgili bakanlarla görüşmeler yaptık. Konuştuğumuz ortak sloganımız şu; bütün herşeyde 24 Kasım 2015 öncesine dönmek" dedi.

SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ

Toplantıda aldıkları kararı tekrarlayan Zeybekci, " Demokrasi ihanetine karşı, sağcısı solcusu, alevisi sünnisi 79 milyon nasıl tek yürek durduysak, biz de hep beraber çatı örgütlerimizle topyekün bir seferberlikle Türkiye'nin yanlış algısını düzeltmek açısından önemli bir döneme giriyoruz" diye konuştu.

ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI

Toplantıya, Türkiye Odalar ve Borsalar birliği başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği(TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Anadolu Aslanları İş adamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UNE) 2. Başkanı Şerafettin Aras, İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler