EnCazip, Türkiye’de ilk defa tüketicilerin elektrik tedarikçilerini kolayca değiştirip tasarruf edecekleri eşsiz konsepti hayata geçirdi

EnCazip, tüketicilerin elektrik faturalarında kolay ve hızlıca tasarruf etmelerine yardım etmek için özel olarak geliştirilmiş bir elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme internet sitesidir.

Yayınlanma: 28.07.2016 - 15:00
Abone Ol google-news

  •       Türkiye’nin ilk internetten elektrik tedarikçisi değiştirme servisi olma özelliğini taşıyan EnCazip, tasarruf konusunda tüketicilerin yeni alışkanlığı haline geliyor.
  •       İngiltere’nin ilk ve en büyük elektrik tedarikçisi karşılaştırma sitesi uSwitch’in kurucuları ile yakın zamanda yapılan ortaklık sonucunda EnCazip, yabancı ortakların 20 ülkede uzun yıllardır elde ettikleri tecrübe ve birikimi Türk tüketicisi için kullanmaya başlamıştır.
  •       Elektrikte cep telefonu numarası taşır gibi tedarikçi değiştirme döneminin başlamasıyla artık ev, iş yeri fark etmeksizin herkes EnCazip’te tedarikçisini değiştirebiliyor.
  •       Tüketiciler, EnCazip’te karşılaştırma yapıp elektrik tedarikçilerini değiştirerek bir yılda iki fatura tutarına kadar tasarruf edebiliyor. Bu tutar, eski tedarikçilere verilen güvence bedellerinin geri alınması ile birlikte çok daha yüksek rakamlara ulaşabiliyor.


EnCazip ile tüketiciler, Türkiye’de ilk defa elektrik tedarikçilerini anında karşılaştırarak cep telefonu operatörü değiştirir gibi tedarikçi değiştirebiliyor. Türkiye elektrik piyasalarında bir devrimi gerçekleştirmiş olan EnCazip, tedarikçiler arasındaki rekabeti artırarak tüketicilere daha cazip koşullarla ucuz elektrik tedarik edilmesini, dolayısı ile de rekabetten en büyük faydayı tüketicinin elde etmesini sağlıyor.


Tüketicilerin elektrik faturalarında en yüksek tasarrufu elde etmelerini sağlamanın yanında sözleşme koşulları açısından da en yüksek faydayı elde etmelerine yardımcı olmak hedefiyle yola çıkan EnCazip, ücretsiz, bağımsız, tarafsız bir karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme internet sitesidir. Tüketiciler, EnCazip.com’a girerek indirimli elektrik tedarikçileri arasında kolayca karşılaştırma yapabiliyor ve en cazip olan elektrik tedarikçisini bularak değişim işlemini hızlıca tamamlayabiliyor.
Serbest Tüketici limitlerinin düşürülmesi ile birlikte elektrik tedarikçileri arasındaki rekabet daha da arttı ve EnCazip’in tüketiciler açısından taşıdığı önem daha da büyüdü. Günümüz dünyasında tüketiciler, tasarruf konusunda çok daha hassas ve bir ürün ya da bir hizmet satın alma kararını vermeden önce  mutlaka detaylı bir araştırma yapıyor. Elektrik tüketicileri için EnCazip tam da bu noktada devreye giriyor. EnCazip’in birincil önceliği, tüketicilerin yanında yer alarak doğru bilgi ve altyapı ile en cazip elektrik tarifelerini kolayca bulabilmelerini sağlamak. Tüketicilerin, tedarikçi değişim sürecinde nelere dikkat etmesi gerektiğini de teknolojik altyapısı ile açık bir şekilde gösteren EnCazip, bir anlamda elektrik tedarikçilerinin tüketicilere daha iyi hizmeti daha iyi koşullarda sağlamaları için mükemmel ortamı sağlıyor.


EnCazip Yönetici Ortağı Çağada KIRIM sistemi şu şekilde anlatıyor: Tüketicilere en çok istedikleri şeyi, tasarrufu veriyoruz. EnCazip sayesinde tüketiciler kendilerine verilen haklardan en verimli şekilde yararlanabiliyor. Elektrik tedarikçisi değiştirmek Türk halkı için çok yeni bir kavram, ancak internetten kolayca yapacakları bir karşılaştırma sonrasında hızlıca tasarruf etmek artık mümkün hale geldi”


Elektrik tedarikçisi değiştirmenin tüketicilerin kullandıkları elektrik enerjisinin kalitesinde hiçbir değişikliğe yol açmayacağını vurgulayan EnCazip Yönetici Ortağı Onur ORAKÇIOĞLU Elektrik piyasası yeni yeni serbestleşen bir piyasa olduğu için henüz tüketiciler tarafından iyi bilinmiyor. Bu yüzden sistemimizi tasarlarken tüketicinin tüm detayları kolayca anlayabilecekleri bir sistem oluşturmayı hedefledik, tüm geliştirmelerde uluslararası ortaklarımızın tecrübelerinden de faydalandık” şeklinde konuştu.
Elektrik tedarikçisi değiştirmek isteyen tüketiciler için en doğru yöntem internetten karşılaştırma yapmak


Elektrik tedarikçisi değişimi ile yapılacak tasarrufu çok kolay bir hale getirerek sektördeki önemli bir boşluğu dolduran EnCazip’te tüketiciler, her geçen gün daha da zorlaşan geçim koşullarında daha önce alışık olmadıkları bir giderken tasarruf etmenin keyfini yaşıyor. Elektrik tedarikçilerinin tarifelerine zahmetsizce ulaşılabilecek bir platform olan EnCazip’te tüketiciler, elektrik faturası hesaplama karşılaştırma yaparak hangi tedarikçinin tarifesine geçilmesi durumunda bir yılda ne kadar tasarruf edebileceklerini hemen görebiliyor, ardından da seçmiş olduğu elektrik tedarikçisinin tarifesine geçişlerini kolayca tamamlayabiliyor.


2015 yılı verilerine göre ülkemizde 35 Milyonun üzerinde elektrik tüketicisi var ve bu tüketicilerin yalnızca %3,6’sı serbest tüketici olarak elektrik tedarikçisi değiştirme hakkını elde etmiş durumdaydı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun 2016 yılı için elektrik tedarikçisini değişt
irmede alt tüketim limitlerin 3600kWh (yaklaşık 120TL aylık fatura tutarı) olarak belirlemesiyle birlikte çok daha fazla tüketici cep telefonu numarasını taşır gibi elektrik tedarikçisi değiştirebilme hakkını elde etmiş oldu.


Türkiye’deki elektrik abonelerinin %81’inin mesken grubu tüketiciler, internet kullanımının da %56 olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu kadar büyük sayıda tüketicinin doğru bir şekilde bilgilendirilerek dürüst bir ortamda tedarikçi değiştirmelerini sağlamanın en kolay yolunun internetten yapılacak değişiklikler olduğu gerçeği ortaya çıkmaktadır. Bu da gelecekte elektrik tarifeleri karşılaştırma sitelerinin daha da önem kazanacağını göstermektedir.
Yabancı ortaklarının tecrübelerinin Türkiye’ye uyarlanmasının en büyük kazananının aslında tüketiciler vurgulayan EnCazip Yönetici Ortağı Çağada Kırım: İngiliz ortaklarımızın bu işte 20 yılı aşkın bir deneyimi var. Yurtdışındaki başarılarının arkasında yatan en büyük etken daima şeffaf, dürüst ve adil olarak karşılaştırmaları yapmak ve her zaman tüketicinin yanında yer almak. Biz de orada kazanılan tecrübeleri ülkemize aktardık ve tüketicilerin en yüksek faydayı sağlayabilecekleri bir platform oluşturduk. EnCazip’te tüketicilerin göreceği tüm tarifeler geçerlidir ve elektrik tedarikçileri bu tarifelerini hiçbir koşul altında tüketicilerin aleyhine değiştiremez. Bu konuda tedarikçilerle yapmış olduğumuz sözleşmeler ciddi derecede bağlayıcı. Tüketici her zaman için bizim birincil önceliğimizdir.”
Bu alandaki hedeflerinin, Türkiye piyasasının gelişmesine paralel olarak belirlendiğini ifade eden EnCazip Yönetici Ortağı Onur Orakçıoğlu Hedefimiz yalnızca tüketicilere en ucuz elektrik tarifesini bulmak değil, aynı zamanda sektördeki rekabetin tüketici lehine gelişmesini sağlamak bunu da bir anlamda tedarikçileri rekabete zorlayarak yapmak. Unutmamak gerekir ki rekabetin hızlı olduğu piyasalarda daima fiyatlar düşüş göstermiş, hizmet kalitesi de bir o kadar yükselmiştir


Tarafsızlık ve Tüketici İttifakı
EnCazip tamamen tarafsız ve bağımsız olma özelliği ile ön plana çıkan bir elektrik tedarikçisi karşılaştırma ve değiştirme internet sitesi. Hiç bir elektrik tedarikçisi ile ortaklık bağı bulunmadığından tamamen adil bilgilerle karşılaştırmalar yapılır. EnCazip’te hiçbir şekilde bir elektrik tedarikçisinin tarifesinin promosyonu yapılmaz ya da sponsorlu ilan yayınlanmaz. Tüketicilere doğru bilgiler aktarılır ve tüketici doğru şekilde yönlendirilir, ancak en cazip tarifeyi tüketici kendisi seçer.
Tüketicilerin karşılaştırma yapmaları ve tedarikçi değiştirmeleri tamamen ücretsizdir. Tedarikçi değişiminin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından EnCazip, elektrik tedarikçilerinden ufak bir ücret tahsil eder ve gelir modelini yalnızca bunun üzerine oluşturur. EnCazip’in bunun haricinde bir geliri yoktur, hatta EnCazip internet sitesinde hiçbir koşul altında reklam ya da sponsorlu tarifeler gibi ücret karşılığı yapılan tanıtımlar yer almaz.

Stratejik Ortaklık

Çağada KIRIM ve Onur ORAKÇIOĞLU tarafından kurulan ve ilk tedarikçi değişikliği 2013 yılının Kasım ayında yapılan EnCazip, 2015 yılında İngiltere merkezli bir şirket ile ortaklık yapmıştır. Hissedarları arasında Lord George Milford Haven, Andrew Salmon ve
Vip Amin’in olduğu İngiliz şirketin 3 kıtada, 20 ülkede karşılaştırma siteleri yatırımları bulunmaktadır. Şirketin yatırımları arasında Avrupa’nın en büyük karşılaştırma sitesi olan Kelkoo, İspanya’nın en büyük tüketici fiyatları karşılaştırma sitelerinden Kelisto.es, Brezilya’nın en büyük karşılaştırma sitesi MoneyGuru gibi şirketler bulunmaktadır. Kelkoo, Nielsen’in araştırmasında son 10 yılın en etkili 10 internet sitesi arasında gösterilmiştir.
İngiliz yatırımcı şirketin en dikkat çeken referansı ise, İngiltere’nin ilk ve en büyük elektrik tedarikçisi karşılaştırma internet sitesi uSwitch’in kurucusu olmasıdır. 1999 yılında aynı şirket tarafından kurulan uSwitch, 2006 yılında yaklaşık 210 Milyon İngiliz Sterlini (dönemin kurunda yaklaşık 400M Amerikan Doları) gibi yüksek bir rakamla bir Amerikan fonuna satılmıştır. uSwitch, günümüzde İngiltere’de yapılan enerji tedarikçisi değişikliklerininde %42 pazar payına sahiptir ve İngiltere’de her yıl 7 Milyona yakın tüketici uSwitch ile elektrik tedarikçisini değiştirmektedir.
Tüm bunlar EnCazip’in İngiliz şirket ile yapmış olduğu ortaklığının hem bir yatırım, hem de bir tecrübe paylaşımı stratejisi ile yapıldığını göstermektedir. EnCazip, İngiliz ortaklığın uluslararası tecrübesini Türkiye pazarına uyarlayarak global başarılarını Türkiye’de hayata geçirmeyi hedeflemektedir. Şirketin daha önceki referansları da göz önünde bulundurulduğunda bu ortaklığın en büyük kazananı Türk tüketicisi olacaktır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler