Akbulut Grubu’na ait şirketlere kayyum atandı

Bünyesinde Ortadoğu Tekstil, Oden Enerji, Erfa Mühendislik gibi şirketlerin de bulunduğu Akbulut Grubu’na kayyum atandığı öğrenildi. Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği karar doğrultusunda, kayyumlar şirket merkezine kısa süre önce ulaştı. Kayyum ataması yapılan Orta Doğu Tekstil, Bank Asya'nın da hissedarları arasındaydı.

Yayınlanma: 28.07.2016 - 17:09
Abone Ol google-news

Hurriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği kayyum ataması yaptı.Akbulut Grubu’na ait şirketlere kayyum atandı

Kayyum atanan şirketler şunlar: Ertur Mühendislik İnşaat Taahhüt Turizm San. ve Tic. A.Ş, Erfa Mühendislik Turizm İnşaat Taahhüt San. ve Tic. A.Ş, Orta Doğu Tekstil Tic. San. A.Ş., Diyalog Müşteri Hizmetleri, ODEN Enerji Mühendislik A.Ş, BJ Tekstil Tic.San. A.Ş. ve Nurpak Boya Apre Sanayi.

BANK ASYA'NIN HİSSEDARIYDI
Ali Akbulut’un sahibi olduğu Akbulut Grubu’na ait şirketlere, ataması yapılan kayyumlar kısa süre önce ulaştı. Kayyum ataması yapılan şirketlerden Ortadoğu Tekstil ve BJ Tekstil, bir süre önce faaliyeti durdurulan Bank Asya’ya yüzde 7,15 oranında ortaktı.Akbulut Grubu’na ait şirketlere kayyum atandı

Şirketin sahibi Ali Akbulut’a ise ulaşılamadığı öğrenildi. Ali Akbulut, bir dönem de Zaman Gazetesi'nin imtiyaz sahibiydi. Akbulut hakkında, önceki gün gözaltı kararı verilmişti.


GRUBUN AMİRAL GEMİSİ
Kayyum ataması yapılan şirketlerden Ortadoğu Tekstil, Akbulut Grubu'nun da amiral gemisi konumunda. Şirket, 40 yıla yakın bir süreden beri, sektörde faaliyet gösteriyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler