Erdoğan: Finans sektörünü sıkıştıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi üyelerine yaptığı konuşmada "Bankalarımız güçlü ama bu gücü böyle bir dönemde fırsata çevirmeye kalkarlarsa biraz önce söylediğim gibi üzerine gideriz. Hep söylüyorum, sadece faiz oranları konusunda bankacılarla benim aramda anlaşmazlığımız var. Finans sektörünü sıkıştıracağız" dedi.

Yayınlanma: 10.08.2016 - 14:36
Abone Ol google-news

<video:582352>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Saray'da Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle bir araya geldi. Erdoğan Burada yaptığı konuşada Rusya ile ilişkilerin olumlu yönde ilerlediğibi belirterek "Çok kısa zamanda aramızdaki bu ekonomik ilişkileri giderecek, kısa zamanda bunları aşacağız" dedi.

Erdoğan, Faizlerile ilgili finans sektörünü sıkıştıracaklarını söyleyerek"Bankalarımız güçlü ama bu gücü böyle bir dönemde fırsata çevirmeye kalkarlarsa biraz önce söylediğim gibi üzerine gideriz. Hep söylüyorum, sadece faiz oranları konusunda bankacılarla benim aramda anlaşmazlığımız var. Hele bu dönemde. Kardeşim, sürümden kazanacaksınız. Ekonominin prensipleri, kaideleri orada farklı, bizde farklı mı ya? Bu şekilde milleti aldatmanın, girişimcimizi aldatmanın bir faydası yok. Karınca şeyi gibi, incik büncük bir sözleşme getiriyorlar, siz de onu imzalatıyorsunuz" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yıldönümü. 10 Ağustos 2014 tariihinde beni bu makama layık gören milletime teşşekkür ediyorum.

17-25 Aralık darbe girişimi sonrasında gösterdiğim net duruşun önemi ancak 15 Temmuz’da silahlı darbeye teşebbüs edildiğinde anlaşıldı. Eş dost ahbap bile bizi anlamamıştı.

Dün malum 9 aylık aradan sonra, birçok girişimden sonra Rusya'ya ziyaretimiz gerçekleştik. Dar kapsamlı bir işadamları toplantısı gerçekleştirdik. Çok kısa zamanda aramızdaki bu ekonomik ilişkileri giderecek, kısa zamanda bunları aşacağız.

Bugün tarihimizin en alçak, en sinsi darbe girişimine maruz kaldığımız 15 Temmuz hadisesi sebebiyle birlikteyiz. 15 Temmuz nasıl karanlık bir gece olarak başladıysa, 16 Temmuz da aydınlık bir gün olarak doğdu. Milletimiz kadınıyla, erkeğiyle, her meşrepten, her siyasi görüşten insanıyla 15 Temmuz gecesi silahların, tankların, uçakların, helikopterlerin karşısına büyük bir kararlılıkla dikilmiştir. 

Bu millet ürkek, kaçak mir millet değil. Onlar kçıyor, biz kovalıyoruz. Bunu da hukuk içinde yapıyoruz.

Bu darbe girişiminde çok sevdiğim bir arkadaşımı kaybettim. Ben bir cumhurbaşkanı olarak yakın mesai arkadaşımı kaybettim.

Milletimiz FETÖ'ye tarihi bir ders vermiştir. Yaşlı amcalar, teyzeler hiç yılmadan karşısındaki silahlı insanların üzerine gitti.

FETÖ'nün sadece Türkiye için değil tüm dünya için tehlike olduğunu yurt dışında da ifşa edin. Ülkesine ve milletine acımayana bizim acıma hakkımız yoktur. Hatta o camiadan dostlarınız olabilir, arkadaşlarınız olabilir. Ben diyorum ki, bunu da ifşa etmeniz lazım.

Finans altyapısı olmayan hiçbir örgütün ayakta durması mümkün değildir. FETÖ'yü silahlı kuvvetlerden nasıl kazıyorsak, iş dünyasından da kazımamız şarttır.  10 bin, 50 bin, 100 bin, 200 bin, nereye varırsa varsın biz bunu yapacağız.

Devletin kurumlarında bunların işadamlarını nasıl haraca bağladığını şimdi çok net görüyoruz.

Finans alanında bu işi fırsata çevirmeyen bankalar varsa biz de devlet olarak önlem alırız. Onlar da bizim kapımızı kolay kolay açamazlar. Ekonomimizin güçlenmesi için kesintisiz çalışıyouz.

7 Ağustos'ta 5 milyon insanın Yenikapı'da buluşması Cumhuriyet tarihinin bier ilki olmuştur. Yenikapı'dan demokrasimiz için yeni bir kapı açılmıştır. Türkiye hedeflerine 15 Temmuz sabahından daha yakındır. Her olayda bir hayır vardır.

15 Temmuz tezgahını kuranlar, farklı ideoloji içinde olanların birbirine gireceğini sanıyordu, ezber bozuldu tam aksi oldu. Eğer taşın arkasına lider kadrosu saklanırsa millet dağın arkasına saklanır. 240 şehidimizin, 2 bin 195 gazimizin ve on milyonlarım vebalinin üzerimizde olduğunu biliyoruz.

"FİNANS SEKTÖRÜNÜ SIKIŞTIRACAĞIZ"

Bankalarımız güçlü ama bu gücü böyle bir dönemde fırsata çevirmeye kalkarlarsa biraz önce söylediğim gibi üzerine gideriz. Hep söylüyorum, sadece faiz oranları konusunda bankacılarla benim aramda anlaşmazlığımız var. Hele bu dönemde. Kardeşim, sürümden kazanacaksınız. Ekonominin prensipleri, kaideleri orada farklı, bizde farklı mı ya? Bu şekilde milleti aldatmanın, girişimcimizi aldatmanın bir faydası yok. Karınca şeyi gibi, incik büncük bir sözleşme getiriyorlar, siz de onu imzalatıyorsunuz. Bir an önce parayı alayım diyorsunuz, onda da bir an önce alamıyorsunuz ha. Finans sektörünü sıkıştıracağız.

Kredileri geri çağıran bankaların safı milletimizin safı değildir.  Tüm banklalarımızdan ülkemiz içinde buklunduğu birlik ruhuna göre davranmalarını bekliyoruz.

Faiz ve kredi politikalarında olumsuz yönde krılma gördüğümüz bankalırı not etmekten ve bunun hesabını sormaktan kaçınmayacağız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler