Fed Başkanı Yellen'den faiz açıklaması

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, ülkesinde faiz artırımını destekleyen etkenlerin son aylarda güç kazandığını vurguladı. Yellen'in konuşmasıyla dolar yukarı doğru hareketlendi.

Yayınlanma: 26.08.2016 - 17:57
Abone Ol google-news

ABD'nin Wyoming eyaletindeki Jackson Hole'da düzenlenen uluslararası merkez bankaları konferansında konuşan Yellen, beklendiği gibi ABD'de faizlerin ne zaman yükseleceğine ilişkin bilgi vermedi.

"FAİZ ARTIRIMINI DESTEKLEYEN ETKENLER ÇOĞALDI"

Konuşmasında, "ABD'de faiz artırımını destekleyen etkenler son aylarda güç kazandı" diyen Yellen, böylece Fed'den bu yıl içinde faiz bir artışı gelebileceğine ilişkin beklentileri de desteklemiş oldu.

Ancak Yellen, faiz artırımları için belirledikleri hedeflerin oldukça geniş bir aralığı kapsadığınada işaret ederek, ekonomide oluşabilecek şokların bu hedeflerde de değişikliğe neden olabileceğinin de altını çizdi.

Konuşmasında faiz artırımında yüksek oranlar yerine, daha önceden de belirttiği gibi kademeli artışların uygun olacağı görüşünü yineleyen Yellen, ekonomideki büyüme hızının, hedefledikleri istihdam ve büyüme düzeylerine yaklaştığını vurguladı.

DOLAR HAREKETLENDİ

Yellen'ın konuşması öncesinde 2.92 lira dolayında hareket eden dolar, konuşma kapsamında bu yıl içinde faiz artışı olabileceğine ilişkin işaretler olmasının etkisiyle hafif de olsa yukarı doğru hareketlendi ve 2.93 liranın üzerine çıktı.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler