Irak Türk firmaların alacaklarını ödeyecek

Irak Planlama Bakanı, ülkede yatırım yapan Türk firmaların alacaklarının önce yarısının, firmalar işin yüzde 85’ini tamamlayınca tamamının ödeneceğini söyledi.

Yayınlanma: 26.08.2016 - 20:57
Abone Ol google-news

Irak Planlama Bakanı Selman Ali el-Cumeyli, Irak’ta yatırım yapan ve alacaklarını tahsil etmekte zorlanan Türk firmalarının bu sorununu çözmek için çalışma başlattıklarını belirterek, “Irak kabinesi olarak, bu şirketlerin kalan alacaklarının en az yüzde 50’sini ödemeye karar verdik. Firmalar, onlardan beklenen işin yüzde 85’ini tamamladıklarında ödemenin tamamını alacaklar. Bu çalışma Türk şirketlerinin Irak’ta işlerini sürdürmelerine yardım edecek” diye konuştu.

Ticaret artacak

85. İzmir Enternasyonel Fuarı’nın açılış töreni için geldiği İzmir’de konuşan Cumeyli, iki ülkenin de ticari ilişkileri artırmak istediğini ve bu nedenle kalabalık bir heyetle İzmir’e geldiklerini söyledi.

Irak’ın büyük bölümünde mücadele ettikleri IŞİD terör örgütü nedeniyle savunma harcamalarının arttığına vurgu yapan Cumeyli “Petrol fiyatlarının gerilemesiyle de gelirlerimiz azaldı. Bu gelişmelerden sonra en büyük ticaret ortaklarımızdan Türkiye ile ticaretimizde dikkati çeken bir azalma oldu. Hedefimiz aramızdaki ticareti ve iş birliğini canlandırmak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler