Erdoğan 15 dakika konuştu, dolar fırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul Gong Töreni'nde yaklaşık 15 dakikalık bir konuşma yaptı, dolar bu konuşmanın ardından rekor kırdı.

Yayınlanma: 23.11.2016 - 09:21
Abone Ol google-news

<video:634934>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul Gong Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan yaklaşık 15 dakika süren konuşmasında faizlerle ilgili olarak bankalara çağrıda bulundu.

"Merkez Bankası bağımsızdır şudur budur. Tamam, ama ben siyasetçiyim. Böyle bir şey yapılıyorsa ben de kalkıp eleştirimi yapacağım" diyen Erdoğan, "Tokatı yiyen benim. O çözüm yollarını yapsın. Tokatı ben yiyeyim, sefayı o sürsün yok öyle bir şey" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın sözleri şöyle

"Bakın şu anda istihdam dedik. Eğer büyüme istiyorsak istihdam. Ama şu anda işsizlik yüzde 11'in üzerinde. Bu ülke bu hale düşmeli mi? Eğer bu hale düşmemesini istiyorsak, öyleyse bize lazım olan nedir? Yatırımdır, üretimdir, istihdamdır, bundan sonra rekabettir.

Yatırım olabilmesi için girişimcinin imkanları yakalaması lazım. Ama paradan para kazanmaya alışmış bu bankacılık sistemi kredi noktasında gerekli desteği vermiyor, veriyorsa çok yüksek faizle veriyor, çok yüksek faizle verdiği gibi de girişimci adımını atamıyor, ürkek, korkak böyle bir şey girmek mümkün değil diyor.

Girmişse bakıyorsunuz kısa bir süre sonra ödemeler yapılamayınca hemen geri çağırmalar başlıyor. Böyle kalkınabilir miyiz? Bunlar adil, usulüne uygun bir şekilde yapılırsa, millet inanıyorum ki buradan fırsatı yakalar ve ayağa kalkar ama yapılmazsa haksızlığa da eninde sonunda isyan eder. İşte o zaman milletin temsilcileri olan bizlerin gerekirse acı ilaç mahiyetinde önlemleri alması kaçınılmaz hale gelir."


ERDOĞAN KONUŞTU, DOLAR FIRLADI

Erdoğan'ın bu konuşması sırasında dolar/TL kuru hareketlendi. Dolar fiyatları Erdoğan konuşurken 3,4133 seviyesine yükseldi.

AKŞAM 19.30'DA EKK TOPLANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu akşam saat 19.30'da Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu topluyor. Kurdaki yükseliş ve ekonomideki son gelişmelerin ele alınacağı toplantı Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekeleştirilecek.

Kurul geçtiğimiz hafta Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanmış, toplantı yaklaşık 4 saat sürmüştü.

DÜNKÜ TOPLANTI İPTAL EDİLMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında dün saat 13.30'da yapılması planlanan toplantı, Başbakan Yıldırım'ın yoğun programı nedeniyle iptal edilmişti.

DOLAR 3,4004'Ü GÖRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu akşam 19:30'da Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu (EKK) toplayacağı haberiyle, erken işlemlerde 3.38'in altına gerileyen kur yeniden yükselişe geçti. Dolar/TL gün içinde 3,4004'e kadar yükseldi.

AVRO DA YÜKSELİYOR

Dolardaki yükselişe paralel olarak avro fiyatları da yükselmeye devam ediyor. Saat 12.30 itibariyle avro 3,6035'i gördü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler