‘Türkiye’nin asıl sorunu teknoloji açığı'

Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin düzenlediği 5. Türkiye İnovasyon Haftası İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.

Yayınlanma: 09.12.2016 - 06:53
Abone Ol google-news

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyon odaklı büyümeyi hedeflediğini belirterek, “Türkiye’de sürekli dış ticaret açığını ve cari açığını konuşuyoruz. Aslında Türkiye’nin esas meselesi, cari açık veya dış ticaret açığı değil, teknoloji açığı. Teknoloji açığını kapatırsak, cari açığı ve dış ticaret açığını da kapatırız” dedi.

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin (TİM) düzenlediği 5. Türkiye İnovasyon Haftası İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. TİM’in ev sahipliğinde Arçelik, TEB, Türk Hava Yolları, Sabancı Holding, Çalık Holding ve Turkcell sponsorluğunda düzenlenen etkinlik, üç gün boyunca 10 farklı ülkeden fark yaratan profesyonelleri, sanayicileri, akademisyenleri ve öğrencileri buluşturacak.

Açılışa katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, üretim ve ihracat odaklı büyüme söylemi nin Türkiye’nin ihtiyacını tam olarak tarif etmediğini belirterek “Ar-Ge ve inovasyon odaklı büyüme ifadesi, bizim için çok daha doğru. Türkiye’de sürekli dış ticaret açığını ve cari açığı konuşuyoruz. Aslında bunlar bir sebep değil, teknoloji açığının sonucudur. Teknoloji açığını kapatırsak, cari açığı ve dış ticaret açığını zaten kapatmış oluruz” dedi.

Robotik çözümler

Açılışta konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Gelişmiş ülkelerde inovasyon artık yazılım üzerinden yapılıyor. Yapay zekâya bağlı robotik çözümler veya yazılım uygulamalarının 2025 itibarıyla ABD’deki işlerin yüzde 15’ini ele geçireceği söyleniyor. Dünya işsiz ekonomiye hazırlanıyor. Artık tek iş tasarım, Ar- Ge, marka ve inovasyona liderlik etmektir” görüşlerini dile getirdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon