KOSGEB'in 50 bin liralık faizsiz kredisi için uzun kuyruk: Son tarih 21 Aralık

KOSGEB'in 50 bin TL faizsiz kredi destek programı için başvurular başladı. KOSGEB'in 50 bin liralık faizsiz kredisi için son başvuru tarihi 21 Aralık 2016 olarak belirlendi.

Yayınlanma: 19.12.2016 - 13:03
Abone Ol google-news

Ödeme sıkıntısı içindeki KOBİ'lere sermaye desteği sağlamak için yeni bir destek programı açan KOSGEB, 50 bin TL'lik kredi faiz desteği uygulamasının başvurularının başladığı ilk günde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB Antalya İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.

Soğuk havaya aldırmayan kadın erkek yüzlerce kişi 12 ay ödeme yapmadan toplamda 36 ayda geri ödemenin öngörüldüğü 50 bin TL’lik krediye başvuru yapabilmek için birbirleriyle yarıştı.

"Bu yıl çok zor geçti"

Evrak işlemlerinin çok uzun sürdüğünü belirten ev tekstili üzerine işletmesi bulunan 50 yaşındaki Ender Çelik, “Kredi uygulaması çok güzel. Bu yıl çok zor geçti. Esnafa ciddi bir destek olacak. Krediyi alabilirsem, işletmemin giderleri için kullanacağım” dedi.

Giyim sektörü ile uğraşan Tuna Terzioğlu, kredi imkanının esnaflar için iyi bir fırsat olduğunun altını çizdi.  Sadece uygulamada sıkıntı olduğuna işaret eden Terzioğlu, "Gerekli belgeleri hazırlamak için çok uğraşıyorsunuz. Bu işler e-devlet üzerinden yapılsa daha kolay olurdu. İlk günden bir yoğunluk. Şu an bizim işimizin başında olmamız gerekiyor ama burada sıradayız. 2016’nın son günlerine böyle bir kredi imkanının sunulmasının esnafa büyük faydası olacaktır" diye konuştu.

"Borcumuzu kapatacağız"

Otobüs işletmeciliği yapan 27 yaşındaki Neslihan Başar, çoğu kişinin kredi hakkında yeterli bilgisinin olmadığını aktararak, “Belgeleri hazırlayabilmek için çok uğraştık. İlk günden başvurumuzu yapacağız. Eğer krediyi alabilirsem, var olan borcumuzu yine borçla kapatmış olacağız” ifadelerine yer verdi.

"Güzel bir uygulama"

Turizmci Ali Öz (42) ise, kredi imkanının güzel olduğunu belirterek, “Malum bu yıl turizm kötü gitti. Bu yılki zararlarımızı kapatmak için parayı kullanacağım. Bütün kiralarımızı ertelemek zorunda kaldık. 50 bin düşük ama yine de güzel bir uygulama” şeklinde konuştu.

Bu sabah saat 09.00'da başlayan KOSGEB 50 bin liralık "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" programına yönelik başvuru kayıtları, 21 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler