J.P.Morgan: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası strateji değiştiriyor

J.P.Morgan’ın yapmış olduğu araştırmalar neticesinde, bir değerlendirme sonucuna ulaşıldı.

Yayınlanma: 23.01.2017 - 18:10
Abone Ol google-news

Bu değerlendirmede de, Türkiye hakkında önemli açıklamalar yer alıyor. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yapmış olduğu stratejiyi değiştiriyor. JPMorgan’ın değerlendirmesine göre Türkiye sadeleştirme politikasından vazgeçerek, bunun tam tersi yönde bir politika izlemeye başladı. Bankaların faiz oranlarında sağlamış olduğu esneklikten faydalanarak politika değişikliği yapan TCMB’nin kurdaki zayıflığı bu şekilde değerlendire yoluna gittiğine dair birçok açıklamada bulunuldu.

Bunun yanı sıra salı günü gerçekleşmesi beklenen para politikası ile ilgili de yorumlarda bulunuldu. Buna göre, Türkiye’nin bu toplantıdan sonra özellikle borç verme faiz oranlarında ciddi bir artışa gideceği beklentisinin olduğu ile ilgili bilgi verildi.

JPMorgan’ın açıklamalarına göre Türkiye, yalnızca belirli bir alanda değil, faiz koridorlarının tümünü genişletecek. Her alanda faiz arttırıma gidecek olan Türkiye’nin bu şekilde ekonomide olumlu gelişmeler atması ise mümkün olacak. Aynı zamanda yapılan açıklamalar neticesinde yarın gerçekleşecek olan toplantı sonrasında Türkiye’nin borç faiz oranını 75 puan arttıracağı ve böylece üst limiti ise 8 puan arttıracağı yönünde birçok açıklamada da bulunuldu.  Gecelik borç verme faiz oranını ise 150’ye çıkarması gereken Türkiye’nin haftalık repo faiz oranında ise 100 baz arttırma yönünde adımlar atacağına dair birçok açıklama da bulunuyor. Ayrıca Türkiye’nin likidite penceresinde ise üst banttan adım atması ve oranını 200’e çekeceğinin düşünülmesi büyük bir önem taşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler