Güvenli Alışverişin Vazgeçilmezi Astropay Kart

Günümüz ihtiyaçlarına yönelik en etkili ve hızlı çözümü sunan internet ve bu özel hizmeti daha rahat kullanılabilir sunan sanal kartlar ile artık her şey düşünüldüğünden daha kolay ve güvenli.

Yayınlanma: 14.02.2017 - 11:26
Abone Ol google-news

Öyle ki kişisel bilgi ihlali söz konusu olmamakla birlikte aynı zamanda finansal hiçbir bilgiye de riske atmayarak online alışveriş yapabilme fırsatı tanıyan sanal kartlar, olmazsa olmazlar arasında yerine almayı şimdiden başardı. Bu önemli ödeme araçlarının ülkemizdeki en popüler seçeneği ise hiç şüphesiz Astropay Kart. Gerek kullanım alanı genişliği, gerekse de şimdiye kadar güvenilirliği ile kazanmış olduğu kullanıcı sayısı sayesinde ‘’sanal kart’’ denilince akla gelen ilk seçeneğin ‘’Astropay’’ olması ise gayet doğal. Satın alınmasından, kullanım ve diğer hakkında bilinmesi gerekenler ise asıl olarak oldukça basit ve aynı zamanda kusursuzluğunu ortaya koyuyor. Astropay kart satın alma işlemi öncesinde ve sonrasında sizlerin bu özel kart hakkında bilmesi gerekenleri ise küçük dip notlarla açıklamakta fayda var.

Astropay Kart Nerelerde Kullanılır?
Astropay kart bir sanal kart olması nedeni ile real bir basımı bulunmuyor. Bu nedenle internet üzerinden alışverişlerde geçerliliği bulunuyor. Kullanıcıya bir pin kodu olarak iletiliyor olması ödeme işlemlerinde bu pin kodunun girişi ile işlem tamamlamaya ve kısa sürede alışveriş yapmaya olanak tanıyor. Genel olarak online alışveriş siteleri, online oyun siteleri ve para gönderme yöntemi olarak tercih ediliyor. 16 haneden oluşan pin kodu ödeme sayfasına girilmesi ile işlem tamamlanırken, herhangi bir kişisel bilgi ve finansal bilginizi belirtmeye gerek kalmıyor. Burada önemli olan alışverişe yönelik kart satın almak. Zira kart tek kullanımlık bir kart. Bu nedenle içerisindeki kalan tutarın yeniden kullanımı mümkün değil. Bu nedenle satın alma aşamasından önce öncelikle ihtiyaç tutarının belirlenmesi ve ardından ona uygun kart satın alınması son derece önemli.

Astropay Kart’ı Nasıl Satın Alınır?
Kullanımının basit olduğunu söylerken, aynı zamanda satın alınmasının da bir hayli kısa sürede ve küçük işlemlerin ardından sağlandığını söyleyebiliriz. Astropay satın alma işleminin başlangıcında önemli nokta nereden satın alındığı oluyor.
Sanal bir kart olması nedeni ile real olarak satılan bir mağazası bulunmuyor. İnternet üzerinden gerekli yetkilere sahip bayilikler tarafından satışa sunuluyor. İçerisindeki tutara bakılarak tercih edilen kart, satış tutarı yetkili bayiinin hesabına yatırılması ve müşteri hizmetleri ile iletişim kurularak kartın tarafınıza gönderimini talep etmeniz ile devam ediyor. Son olarak tarafınıza kart pin kodu kısa mesaj ile gönderiliyor ve kart satın alma işleminiz tamamlanıyor.

Astropay Kart’ı Nereden Satın Alınır?
Astropay satın alma işleminde yetkili bayileri tercih etmek, güvenilir bir ödeme aracı alırken, güvensizlik yaşamamak adına son derece önemli. Astropay Yetkili bayi ‘’www.astropaykartal.gen.tr/’’olarak hizmet alınabilecek siteler, gerekli sertifikaları ve yetki belgelerini belirtmekle birlikte, özellikle müşteri hizmetleri konusunda kusursuz çalışan firmalardan oluşuyor olmaktadır.  Bu firmaların başında www.astropaykartal.gen.tr satış sitesi ile Bozo Kart firması gelmektedir. Bu noktada öyle ki herhangi bir soru ve sorunda tekrar iletişime geçebilmek her hizmet türünde olduğu gibi Astropay kart satın alma aşamasında ‘’Astropay’’ kullanıcısı için de son derece önemli.

Astropay Kart Bozdurulur Mu ve Ne Kadar Süre Geçerli?
Astropay kart sanal bir kart ve saklama yöntemleri tamamen kullanıcısının yükümlülüğünde olan bir sistemle çalışmakta. Gönderilen kısa mesajdaki pin kodunun kullanım süresi 1 yıl olarak belirlenirken, bu süre mesajın ulaştığı anda başlamakta. Bu süre zarfında silinmesi veya farklı bir sebebe bağlı olarak yok olması durumunda ise ne yazık ki telafisi mümkün değil. Zira pin kodu kullanıcısı haricinde tüm yetkili kişilerde dahil olmak üzere kimsenin göremediği bir sistem ile korunmakta. Bununla beraber kullanım süresi sona ermeden satın alınmış, ancak kullanılmamış tüm kartların bozdurulma durumu söz konusu. Ancak bu işlemi yetkili ve bayilikler ile belirli komisyon tutarlarında yapabilmek mümkün.

Astropay Kart ile Para Gönderilebilir Mi?
Astropay Para gönderme işleminde en etkili yöntemlerden biri. Zira sadece mevcut pin kodunu para gönderilecek kişiye iletmek yeterli. Bu kişi ister ülkemizde olsun, isterse başka bir ülkede dilediği yetkili bayiden ‘’astropay bozdurma’’ ile nakite çevirebilir, isterse de online alışverişinde bu kartı dilediği gibi kullanabilir.

Astropay Neden Bu Kadar Güvenilir?
Tüm açıklamalarımızın ardından bu kartın güvenilirliğini tekrardan ele aldığımızda Astropay Kart satın alma aşamasında kullanıcısından herhangi bir kişisel bilgi talep edilmiyor olması, herhangi bir alışverişte veya para gönderim işleminde yine kişisel ve finansal bilgi paylaşımının söz konusu olmamasını sebep gösterebiliriz. Ayrıca kartla yapılan tüm alışverişin ekstre gibi herhangi bir bilgi, belge kaydı tutulmuyor. Bu da güvensizlik duyulan sitelere veya bilinmesi istenilmeyen alışveriş, para gönderme işlemlerinde sizlerin isminin ve diğer tüm bilgilerinin asla kayıt altında tutulmadığının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler