Her yıl 60 bin kapıyı açıyor

Türkiye’nin önde gelen kapı üreticilerinden Sur Çelik Kapı, Aydın’daki iki fabrikasında her yıl 60 bin adet civarında kapı üretiyor.

Yayınlanma: 04.03.2017 - 20:50
Abone Ol google-news

 

İki fabrikada 400 kişiye istihdam sağlayan Sur Çelik Kapı, 7 yıl önce Osmaniye’de kurduğu fabrikayı ise Suriye iç savaşından sonra bölgede artan güvenlik endişeleri nedeniyle kapatmak durumunda kaldı. Fabrikalarında özellikle otel mobilyalarının üretimine ağırlık veren firma otelcilik alanında da yatırıma hazırlanıyor. Aydın’da 80 odalı 4 yıldızlı otel inşaatına hazırlanan Sur Çelik Kapı bunun için 13 milyon TL yatırım yapacak.

İhracat az

Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, çelik kapıda butik imalata da geçeceklerini belirterek, tüketicinin tercihlerine göre bayiler aracılığıyla yerinde üretim yapacaklarını söyledi. Pekgüzel, “Kapının kolu, rengi, mobilya değişimi yerinde üretimle değiştirilebilecek. Bu sisteme bir yıl içinde geçmeyi planlıyoruz” dedi. Üretimlerinin yüzde 90’ının iç piyasaya yönelik olduğunu, merdiven altı üretim ihracata zarar verdiği için bu alana ağırlık veremediklerini anlatan Pekgüzel, “Azerbaycan-Bakû, İran-Tahran, Irak-Süleymaniye, Suudi Arabistan- Riyad, Mısır-Kahire, Almanya- Hagen, Girne, Filistin-Ramallah ve Fas-Kazablanka’da bayiliklerimiz var. İtalya’da şirket kurduk. Avrupa’ya ihracatı oradaki şirket aracılığıyla yapıyoruz. Türkiye yıllık 1.5 milyon adet çelik kapı üretiyor bunun sadece 500 bin adetini ihraç edebiliyor” ifadesini kullandı. Bu yıl 50 milyon TL ciro hedeflediklerini kaydeden Pekgüzel, Türkiye’de bir kişinin ömründe en fazla iki kere kapı değiştirdiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler