Erkekler daha çok kaza yapıyor

TSB verilerine göre ilk çeyrekte ödenen kasko tazminatı 734 milyon lira.

Yayınlanma: 12.05.2014 - 21:23
Abone Ol google-news

Sigorta verileri kadınların daha kötü araba kullandığı mitini yalanlıyor. Zira, Türkiye Sigorta Birliği verilerine göre kasko tazminatı olarak ödenen miktar yılın ilk çeyreğinden 700 milyon lirayı aştı. Ve erkekler kadınlara oranla beş kat fazla kasko poliçesi alıyor.

Türkiye’nin ilk ve en geniş sigorta platformu Sigortam.net 13. yaşını kutlarken Türkiye’de internet sigortacılığının kullanım alışkanlıklarına ışık tutuyor.

2001’de kurulan Sigortam.net, Türkiye’deki online ve telefon üzerinden sigorta satışı ve karşılaştırması hizmeti sunan ilk şirket olma özelliğini taşıyor. Bu yıl 13. yaşını kutlayan şirket, kurulduğu günden bu yana 1.8 milyon müşteriye, Türkiye’nin en büyük sigorta şirketlerinin kasko, trafik sigortası, özel sağlık sigortası ve konut branşlarındaki tekliflerini sunmuş bulunuyor.

13 yıllık tecrübesiyle alanında bir ilke imza atan Sigortam.net’in İcra Kurulu Başkanı Serdar Dinçaslan şunları söylüyor: “Portföyümüzde otomobil sigortalarının yaklaşık yüzde 75’lik bir payı bulunuyor. Zorunlu olması nedeniyle sigorta sektöründe olduğu gibi, Sigortam.net’te de trafik sigortasıyla ilgili talepler adetsel bazda ilk sırayı alıyor. Türkiye’nin internet ve mobil kullanımı her geçen gün artan nüfusu, internetten sigorta yaptırma tercihinin toplam e-ticaret içerisindeki payının günden güne artması, online karşılaştırma ve satışın gelişen bir trend olması gibi gelişmeler sonucunda internet sigortacılığının önümüzdeki dönemde çok hızlı büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Sigortam.net olarak önümüzdeki iki yıl içinde, ciromuzu 3’e katlamayı amaçlıyoruz.”

Daha pahalı olanı tercih ediyor

Dinçaslan son 1 yılda Sigortam.net üzerinden poliçe alanların yaş, cinsiyet ve tercih önceliklerini açıklayan istatistiksel verileri de özetledi. Sigortam.net verilerine göre platform üzerinden araçlarına kasko sigortası yaptıranların yüzde 34’lik bölümünü 35-44 yaş arasında erkekler oluşturuyor. Kadınlarda ise kasko poliçesi satın alanların ağırlığını yüzde 9’luk oran ile yine 35-44 yaş arasındakiler oluşturuyor. Kadınlar ve erkekler genelinde en fazla kasko poliçesini 25-44 yaş arasındaki tüketiciler satın alıyor. Rakamlara göre erkekler kadınlardan 5 kat daha fazla kasko poliçesi alıyor. En çok poliçe satın alınan 35-44 yaş aralığında kadınların aldığı kaskolar erkeklere göre yüzde 14 daha pahalı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler