Piyasa siyasete bağlı

Uzmanlar, bundan sonra ekonomiye odaklanılması gerektiğini dile getirirken piyasaların, gelecek açıklamaları fiyatlandıracağını belirtiyor.

Yayınlanma: 17.04.2017 - 22:57
Abone Ol google-news

Referandumdan sonraki ilk işlem gününde, evet’in piyasalara etekisi sınırlı oldu. Günün ilkyarısında 3.63-3.68 bandında sert hareketin yaşandığı dolar/TL, 3.66 seviyelerinde dengelendi. BIST 100 Endeksi günü 90.654 puandan tamamladı.

Uzmanlar ise referandumdan çıkan sonucu şöyle değerlendirdi:

Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt: Artık ekonominin ön plana çıkacağı bir dönem bekliyoruz. Yabancı yatırımcı rejimlerden ziyade istikrara bakar.

ING Bank Döviz Masası Müdürü Burçin Metin: Piyasa üzerinden belirsizlik kalktı, piyasalar oluşabilecek gelişmelere bakarak fiyatlama yapacak. Yurtdışını da unutmamalıyız. Doların güçlendiği bir döneme de girebiliriz. Yarından sonra pozitif hava olabilir ama ne kadar uzun sürer siyasi gelişmeler belirleyici olacak” dedi.

İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen: Bundan sonra piyasalardaki hareket iki gelişmeye bağlı olacak. Biri Küresel risk iştahı nasıl seyredecek ve hükümet bundan sonra ne yapacak? Bunlar izlenecek. Avrupa ve gelişmiş dünyayla ilişkilerin ileri götürülmesi gerekiyor.

Gedik Private Varlık Yönetimi Direktörü Taner Özarslan: Bundan sonra neler yapılacağı önemli. Yapısal reformların, ekonomiyle ilgili alınacak makro ihtiyati tedbirlerin neler olacağıyla ilgili çok ciddi beklentiler var. Bundan sonra Borsa için tedbirler önemli olacak, kur tarafında ise Merkez Bankası’nın tavrı izlenecek.

Perform Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yalçınkaya: Bundan sonra yapılacaklar çok önemli. Yatırım ortamının iyileşmesi, turizmin, tarımın iyileştirilmesi, Avrupa ile ilişkilerin iyiye doğru evrilmesi beklentiler arasında. İşsizlik, enflasyon ve büyüme ekonomide önümüzde duran önemli konular.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler