Moody's'ten referandum açıklaması: Kırılganlık arttı

Kredi derecelendirme kurulu Moody's, referandum ardından Türkiye ekonomisinde görünümü değerlendirdi. Moody's Türkiye'nin dış finansmanının şoklara karşı kırılgan olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 19.04.2017 - 22:08
Abone Ol google-news

Moody's'in Türkiye'ye ilişkin yayımladığı raporda, ‘Kutuplaşmış seçimler, türbülanslı jeopolitik gelişmeler, devam eden belirsizlikler ve geniş dış finansman ihtiyacı, ülkenin şoklara karşı kırılganlığının not üzerinde baskı yapmaya devam ettiğini gösteriyor' ifadelerine yer verildi.

Türkiye'deki kutuplaşmanın devam edeceği, hükümetin bir yandan iç siyaset diğer yandan jeopolitik risklere bağlı güvenlik endişeleriyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

‘REFERANDUMDAN AZ FARKLA ‘EVET' ÇIKMASI BELİRSİZLİĞİ ARTIRDI'

Kuruluş referandumdan az farkla ‘Evet' çıkmasının kredibilite üzerinde baskı oluşturduğunu ve belirsizliği artırdığını ifade etti.

'Referandumda çıkan yakın sonuç siyasi belirsizliği artırıyor' değerlendirmesi yapan Moody's, bunun yanı sıra 'olumsuz siyasi iklimin Türkiye'nin büyümesini düşürebileceğini' de vurguladı.

'TÜRKİYE'DE OHAL'İN SÜRMESİ İŞ VE TÜKETİCİ GÜVENİNİ ZEDELER'

Moody's, OHAL'in uzaltılmasını da değerlendirerek 'Türkiye'de OHAL'in sürmesi iş ve tüketici güvenini zedeler' yorumunda bulundu.

‘KAMU BORÇLARININ GSYH'YE ORANININ 2018 SONUNDA YÜZDE 30 İLE ZİRVE YAPMASI BEKLENİYOR'

Moody's genişlemeci maliye politikası duruşunun devam etmesini ve kamu borçlarının GSYH'ye oranının 2018 sonunda yüzde 30 ile zirve yapmasını beklediklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler