Akit yazarından Merkez Bankası çıkışı: Bırakın gerekli tedbirleri alsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve danışmanlarının sık sık eleştirdiği Merkez Bankası'na Akit yazarından destek geldi.

Yayınlanma: 03.05.2017 - 11:06
Abone Ol google-news

Merkez Bankası etrafında yaşanan faiz ve enflasyon tartışmaları, Gökhan Çetinkaya'nın MB Başkanı olmasının ardından biraz yavaşladı. Ancak enflasyondaki hızlı artışın ardından Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflerini tutturamaması yeniden bir tartışmanın başlamasına neden oldu.

Enflasyon durdurulamıyor... Nisan ayı rakamları açıklandı

 Bu konuda en ilginç çıkış ise AKP'ye yakın Akit gazetesi yazarından geldi. Enflasyondaki tehlikeye dfikkat çeken Akit yazarı Sedat Yılmaz, enflasyonun düşürülmesi konusunda Merkez Bankasının elinde yeterli araçlarının olmadığına dikkat çekerek, hükümeti 'taşın altına elini koymaya' çağırdı.

 Yılmaz'ın bugünkü yazısında öne çıkan uyarı şöyle:

 Bizde enflasyondaki yüksek seyrin sebebi Türk Lirası’ndaki değer kaybı, başta enerji ve dayanıklı mallar olmak üzere ithalat fiyatlarının artışı, gıda fiyatlarının önlenemez yükselişi deniyor. Evet, doğru... Peki, kuru nasıl halledeceğiz?

 Enflasyonla mücadele, fiyat istikrarı sadece Merkez Bankası’nın görevi mi?.

 Merkez’in silahları; para politikası, sıkılaştırma, alt band, üst band, geç likidite penceresi, gecelikler gibi faiz oranlarıyla oynamak. Bunlar ne kadar çare olacak? Asıl, ortalığı kim düzeltecek?

 ***

 Tamam, tamam, Merkez Bankası özerktir, diyorsunuz, anladık… Ama Merkez Bankası tek başına ne yapsın! Elinde birkaç çakaralmaz... “Hadi şu orduya haddini bildir”, diyorsunuz…

 Olur mu, bu?. Hayır, hayır, kesinlikle olmaz...

 Enflasyonla mücadele, hükümet dahil tüm vatan evladının vazifesi... Bırakınız, TCMB Türk Lirası’nın iç ve dış değerini korumak için gerekli tedbirleri alsın... Yabancı paralar ile altın karşısındaki muadeletini tespit etmeye yönelik kur rejimini belirlesin. Para politikasını yönetsin. Ama bir zahmet herkes de elini taşın altına koyuversin...

 Değil mi?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler