Ayaklarımız yere sağlam basmıyor

İlle de gösterişli ve yüksek topuklu ayakkabı isteyen Türk tüketicileri ayağının sağlığını düşünmüyor. Türkiye’nin önde gelen ayakkabı üreticilerinden King Paolo Amerika’dan ayak ölçümü yapan alet getirerek ölçüm yaptı ve Türkiye’deki yurttaşların yüzde 90’ında ayak bozukluğu var.

Yayınlanma: 19.05.2014 - 12:16
Abone Ol google-news

King Paolo Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Turan, Türkiye’de gerçek anlamda doğru ve sağlıklı ayakkabı üretimi olmadığını belirterek, “Kadınlar gösteriş ve yüksek topuk, erkekler kösele ayakkabıdan vazgeçmiyor. Avrupa’da insanlar ayakkabı alırken önce sağlık diyor. Bu alışkanlığın Türkiye’de oturması zaman alacak” dedi.

15 yıldır Türkiye’de sağlıklı ayak şeklini bozmayacak ayakkabı üretmeye özen gösterdiklerini ve Amerika’dan ayak ölçümü yapan alet getirdiklerini dile getiren Turan, yüzlerce kişi üzerinde araştırma yaptıklarını, bu araştırmaları Fatih Üniversitesi’nde test ettiklerini ifade etti. Testleri geçmeyen hiçbir ayakkabı modelini üretmediklerini, şu ana kadar diyabet hastaları, klimalı ayakkabı, hamile ayakkabısı olmak üzere toplam 15 çeşit sağlıklı ayakkabı ürettiklerini anlatan Turan, sağlıklı ayakkabı ve King Paolo’nun hedefleriyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

* Şıklıktan ziyade rahatlık ve sağlığı ön palana çıkardık. Koleksiyonumuzun yüzde 40’ı sağlık grubu ürünlerden oluşuyor.

* Türk insanı yılda 2.5 çift ayakkabı alıyor. Avrupa’da bu 5 çift. Türkiye’de ayakkabıyı dinlendirip giyme kültürü yok. Ayakkabının mutlaka 2 günde bir dinlendirilmesi gerekiyor. Ayakkabı 5-6 ayda değerini kaybeder.

* Bünyemizde ayakkabının geliştirilmesiyle ilgili bir Ar-Ge birimi oluşturduk.

* Yıllardır Türkiye’de ortopedik ayakkabı satıyoruz diye yanlış bir algı var. Ortopedik ayakkabı doktor tavsiyesiyle ayak ölçümü alınıp kişiye özel üretilir. Biz şirket olarak anatomik ayakkabı üretiyoruz.

 

Hush Puppies’e 100 bin çift üretim

* Şu an 6 mağazamız var. 300 noktada ürünlerimiz satılıyor. Yıl sonunda 10, iki yılda 30 mağazaya ulaşacağız. Şu anda 30 ülkede ürünlerimiz satılıyor. Libya, Irak ve Dubai’de mağaza açma hedefimiz var.

* Yıllık 400 bin çift üretim yapıyoruz. Üretimimizin yüzde 30’unu ihraç ediyoruz. Üretimimizin tamamını İkitelli’deki fabrikamızda yapıyoruz.

* Amerikan’nın önde gelen ayakkabı devi Hush Puppies’e yılda 100 bin çift ayakkabı üretimimiz var. Dünyadaki 5 üretici ülkeden biriyiz. Ayrıca markanın 15 ülkede de dağıtımını yapıyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler