Öğrenciler gitti, Eskişehir hayalet kente döndü

Üniversite öğrencilerinin şehir ekonomisine büyük katkı yaptığı Eskişehir'de, sınavlarının son bulmaya başlaması ile birlikte öğrencilerin de kentten ayrılışı başladı. Özellikle lokanta sektörünün hedef kitlesi konumundaki üniversite öğrencilerin ayrılışı, dükkanların boş kalmasına sebep oldu.

Yayınlanma: 29.05.2017 - 14:40
Abone Ol google-news

Eskişehir'de özel bir restaurantta 18 yıldır personel müdürü olarak görev yapan Serpil Özılgın, öğrencilerin yaz aylarındaki ayrılışının en çok Bağlar Bölgesi'ndeki lokanta işletmelerini etkilediğini vurgulayarak, Adalar Mevkii'nin bu konuda Bağlar'a göre daha az sıkıntı yaşadığını söyledi.

Özılgın, "Öğrencilerin ayrılışı tüm şehri öyle veya böyle etkiliyor. Bağlar'daki yemek işletmelerinin yüzde 80-90 oranında etkilendiğini söylemek mümkün. Dükkanlarını öğrenci merkezli olarak işlettikleri için ve o bölgenin de öğrencilere hitap etmesinden dolayı yaz aylarında büyük bir sıkıntı yaşıyorlar. 6-7 sene öncesine kadar bu cümleleri Adalar Bölgesi için de kullanmak mümkündü. Ancak Bağlar ve civarının gelişmeye başlaması ile birlikte Adalar Bölgesi'ndeki öğrenci müşteri sayısı azaldı. Bugün Bağlar ve civarındaki lokantaların öğrencilerin ilk tercihi olarak ön plana çıkıyor" ifadelerini kullandı.

"Eylül ayı ile birlikte toparlanma olur"

Eskişehir'deki lokanta işletmelerinin yaz aylarında yaşadığı bu sıkıntıyı Eylül ayına kadar yaşadıklarını söyleyen Özılgın, "Ramazan ayının da bu döneme denk gelmesi ile birlikte zaten iş anlamında olumsuz bir durum söz konusu. Eylül ayı başına kadar bu durumun böyle devam edeceğini söyleyebiliriz. Öğrencilerin memleketlerinden dönüşü ile birlikte bu sektörde eski hareketliliğini kazanacaktır" şeklinde konuştu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler