Hükümet işveren için formül arıyor

Kıdem tazminatının fona devri, Bakanlar Kurulu’na sunuldu. Toplantıda işverene yeni yük getirilmemesi üzerinde duruldu. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Olgunlaşma aşamasında. İlk sunumu yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde hem ilgili bakanların hem de ilgili tarafların görüşleri de dikkate alınarak, gerekli adımlar atılacaktır” dedi.

Yayınlanma: 29.05.2017 - 22:56
Abone Ol google-news

Kıdem tazminatının fona devredilmesi düzenlemesine ilişkin ilk sunum dün Bakanlar Kurulu’na yapıldı. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Şu anda olgunlaşma aşamasındadır. İlk sunumu yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde hem ilgili bakanların hem de ilgili tarafların görüşleri de dikkate alınarak, gerekli adımlar atılacaktır” dedi. Çalışma Bakanlığı’nın 2036’ya kadar emeklilik yaşı için kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaş tahmini olduğunu dile getiren Kurtulmuş, “Mevcut emeklilik yaşı ile ilgili yasal düzenleme devam edecektir” dedi.

Hak kaybı olmayacak

Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Bakanlar Kurulu’nda sunum yaptığını aktardı. Kurtulmuş, “İşçiyi hak kaybına uğratmayacak, işverene ilave yükler getirmeyecek, tahsilat sorununun mümkün olduğu kadar olmayacağı, sürdürülebilir bir yapının ortaya konulduğu bu reform detaylarıyla paylaşıldı. İlave bir yapıya ihtiyaç olmadığı, mevcut yapıyla bu reformun yapılabileceği ortaya konuldu. Şu anda olgunlaşma aşamasındadır. İlk sunumu yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde hem ilgili bakanların hem de ilgili tarafların görüşleri de dikkate alınarak, gerekli adımlar atılacaktı” diye konuştu.

Öte yandan toplantıda ihracatın özendirilmesine ilişkin gümrük kapılarında ÖTV’siz akaryakıt satışındaki çalışmaların da Bakanlar Kurulu’nda gündeme alındığını da belirten Kurtulmuş, “Gümrük kapılarında TIR’larımızın ÖTV’siz akaryakıt temin etmesi sağlanacak, miktarda artış yapılacak” dedi.

Ağbaba: Garanti fonu kurulsun

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı olduklarını belirterek, “CHP olarak sendikaların ‘hayır’ dediğine biz ‘evet’ demeyiz. Sendikaların da talebi olan garanti fonu kurulmasını öneriyoruz” dedi. CHP’li Ağbaba, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, İş Mahkemeleri Kanun Tasarısı ile hükümetin Kıdem Tazminatı Fonuna ilişkin yürüttüğü çalışmaları değerlendirdi. Ağbaba, arabuluculuk ile getirilmek istenen sistemin işçiyi korumaktan uzak, adalete ulaşmasını güçleştirici nitelikte olduğunu savundu. Haklı olanın değil güçlü olanın kazanacağı bir sistem yaratıldığını vurgulayan Ağbaba, “Bir oldubitti ile işçiler devlet eliyle haklarından vazgeçirilecek, işçiler yerine sermayenin güvenliği sağlanacak. Getirilen yöntemin adı arabuluculuk değil, arabozuculuktur” ifadelerini kullandı. Ağbaba, “AKP’nin amacı Türkiye’de iş güvencesini tamamen ortadan kaldırmaktır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler