Endüstri 4.0’a liseden hazırlayacak

Teknoloji ve İnsan Kolejleri’nin kurucusu Dereli: 3D ve arttırılmış gerçeklikle eğitim vereceğiz.

Yayınlanma: 11.06.2017 - 22:14
Abone Ol google-news

Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojilerinde uzman ilk uygulamalı teknoloji lisesi Teknoloji ve İnsan Kolejleri (Tink) kuruldu. Türkiye’nin kendi teknolojisini üretecek nesillere ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Tink’in kurucusu ve üst yöneticisi (CEO) Zeynep Dereli, “Türkiye orta gelir tuzağından çıkacaksa mutlaka Endüstri 4.0’a yatırım yapması lazım. Bu da yurtdışından en pahalı makineleri getirip, kurmakla olmuyor. Bunları çalıştıracak insan gücüne ihtiyaç var” dedi. Türkiye’nin yetenek gelişimine yatırımda 61 ülke arasında 54. olduğunu belirten Dereli, “Endüstri 4.0 ile bugün var olan pek çok meslek ortadan kalkacak” dedi.

3 milyon dolarlık yatırım

3 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdikleri Tink’in 6 yılda 20 kampus daha açacağını belirten Zeynep Dereli, şunları söyledi:

“Türkiye’de 19-22 yaş arasında mutluluk oranı yüzde 55. Çünkü gençler gelecek ile ilgili kaygılılar. Genç işsizlikteki tablo ortada. Endüstri 4.0’ı yakalamak için ise çağa uygun mesleki eğitim şart. Ki Türkiye olarak bizim endüstrimiz daha 2.0’da.... Öğrencilerin üç boyutlu (3D) ve artırılmış gerçeklik (AR) ile 360 derece eğitim almalarını sağlayan programı Türkiye’ye getireceğiz.... Mesele akıllı tahta koymakta değil, bütün sistemlerin buna entegrasyonunda...”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler