Vaillant ‘Tam yol ileri’ dedi yüzde 34 büyüdü

İklimlendirme söktörünün global oyuncularından Vaillant Türkiye’de çeyrek asırı geride bıraktı. Yılın ilk yarısında 34 büyüyen şirket, bu trendi devam ettirecek.

Yayınlanma: 23.06.2017 - 20:37
Abone Ol google-news

Almanya merkezli ısıtma, havalandırma şirketi Vaillant Türkiye’de hedef büyüttü. Vaillant Group Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Carsten Voigtländer, “Sürdürülebilir büyümeyi hedefliyoruz. 2.4 milyar Avro satış hacmine ulaşmış bir şirket olarak başarımızın kaynağı, 12 binden fazla çalışanımızdır” dedi.

Almanya’daki Remscheid fabrikasında düzenlenen toplantıda konuşan Voigtländer, “60’tan fazla ülkede, 340 bin taahhütçü, 21 bin toptancı iş ortağımızla çalışıyor, 30 milyonun üzerinde müşterimize hizmet veriyoruz. Bu yılın ilk yarısında, özellikle Türkiye’de çift haneli gelir artışı ile büyümeye devam ettik. 2017 sonu itibarıyla satış gelirlerimiz ve kazançlar açısından aynı trendin devamını bekliyoruz” diye konuştu.

300 milyon ciro

300 milyon ciro Vaillant Türkiye CEO’su Alper Avdel de, 2017’nin ilk yarısında yüksek enerji tasarruflu ürünlerin katkısıyla yüzde 34’lük hızlı bir büyüme gösterdiklerini aktardı. Avdel, 2016’nın zor bir yıl olduğunu anlatarak, “Yüksek verimli ve yenilenebilir ürünlerimizle sektörümüzde fark yarattık. Yılı 300 milyon TL’lik ciroyla kapattık. Kentsel dönüşüm, şofben, termosifon ve klimalardaki ÖTV indiriminin etkisiyle sektör 2017 sonunda yüzde 5 büyüyecek” dedi.

Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu ise, yüzde 26 büyüyerek vites büyüttükleri 2016’nın ardından, 2017’de “Tam yol ileri” vizyonuyla yola devam ettiklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler