TRT’nin eli yurttaşın cebinde: 610 milyon TL

Temmuz 2016-Mayıs 2017 döneminde cep telefonları ve bilgisayarlar üzerinden TRT’ye 610 milyon TL kaynak aktarımı yapıldı.

Yayınlanma: 01.07.2017 - 22:56
Abone Ol google-news

Elektrik faturalarından kesilen TRT payı sanayiciler için kaldırılırken, yurttaşların ödemeyi sürdüreceğine dikkat çeken Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), “Yurttaşlar elektrik faturaları üzerinden TRT payı ödemekle de kalmayacak; bilgisayar, cep telefonu ve her türlü yayın alan teknolojik ihtiyaçları için yapacakları harcamalarda da TRT’ye bandrol ödeyecekler” açıklaması yaptı. TETAŞ’ın kayıp ve kaçak enerji için dağıtım şirketlerine yapacağı satışlarda getirdiği fiyat indiriminin de yurttaşlara yansıtılmadığına dikkat çekilen EMO’nun “Elektrikte şirketlere ‘evet’, yurttaşa ‘hayır’ düzeni” başlıklı açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

* Temmuz 2016-Mayıs 2017 döneminde yalnızca cep telefonları ve bilgisayarlar üzerinden TRT’ye 610 milyon TL kaynak aktarımı yapılmıştır.

* TRT’nin 2015’teki 685 milyon TL bandrol geliri; yalnızca cep telefonları, tablet ve bilgisayarlar üzerinden 610 milyon TL yeni gelir kapısıyla ikiye katlandı. Halkoylaması gibi süreçlerinin yaşandığı dönemde TRT’ye kaynak bolluğu yaratılırken, sanayiciler için elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılmasının da kuruma yansımaması sağlanmıştır.

‘Çifte kaynak aktarılıyor’

Sayıştay raporlarına göre TRT`nin 2015’deki 1.7 milyar TL`lik gelirinin yüzde 40.3`ünün ‘bandrol’den elde edildiği belirten EMO, “Sonuçta yurttaşların hem kullandıkları cihazları ve elektrik faturalarından TRT`ye kaynak aktardıkları hem de kurumdan kamusal yayıncılık haklarını da alamadıkları bir düzen işliyor” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler