Sanayi yine tekledi aylık üretim düştü

Sanayi üretimi hem aylık hem de yıllık tahminlerinin altında kaldı. Mayısta endeks bir önceki aya göre yüzde 1.5 geriledi.

Yayınlanma: 10.07.2017 - 22:03
Abone Ol google-news

Ekonominin en önemli gösterlerinden biri olarak gösterilen sanayi üretiminde çarklar yavaşlıyor. Mayıs ayında Mayıs ayında Türkiye’de sanayi üretimi aylık olarak yüzde 1.5 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre sanayi üretiminde yıllık artış yüzde 3.5’te kaldı. Ekonomistler, mayıs ayında sanayi üretiminin aylık yüzde 0.2 daralacağını, yıllık artışın ise yüzde 5’i bulacağını öngörüyordu.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 0.5 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2 azaldı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı endeksi yüzde 1.7 arttı. Yıllık bazda ise madencilik ve taşocakçılığı endeksi yüzde 3.5, imalat sanayi endeksi yüzde 3.1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı endeksi yüzde 6 arttı.

En fazla azalış sermaye malında

Ana sanayi grupları incelendiğinde, bir önceki aya göre en fazla azalış yüzde 9.4 ile sermaye malında gerçekleşti. İmalat sanayi alt sektörlerinde ise bir önceki aya göre en fazla azalış yüzde 54.9 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler