Siberin maliyeti artıyor

Lloyd’s of London, büyük çaplı bir siber saldırının ortalama 53 milyar dolarlık ekonomik kayıp yaratabileceğini açıkladı.

Yayınlanma: 17.07.2017 - 22:07
Abone Ol google-news

Son dönemlerde sıklaşan siber saldırılar iyice tehdit olmaya başladı. Ortaya konuyan tabloya göre büyük bir siber saldırının maliyeti 53 milyar doları bulabilir.

Reuters’de yer alan bir habere göre, söz konusu raporda 53 milyar dolarlık kaybın 2012’de ABD Sandy Kasırgası’ndaki ekonomik kayıpla aynı düzeyde olacağı belirtildi.

Risk modelleme firması Cyence ile birlikte yazılan raporda, bir bulut hizmeti sağlayıcısının varsayımsal olarak hacklenmesinden ve dünya çapındaki işletmeler tarafından işletilen bilgisayar işletim sistemlerinde siber saldırılardan kaynaklanan potansiyel ekonomik kayıplar incelendi.

Haberde sigorta şirketlerinin, sibobik sigortaya olan ilgisizlik ve siber sigortaya duyulan ilgide, siberle ilgili kayıplara maruz kalma olasılığını tahmin etmek için mücadele ettiğinin altı çizildi.

Uyarı da yapıldı

Lloyd, Londra İcra Kurulu Başkanı Inga Beale Reuters’e verdiği demeçte, “Sanal olduğu için büyük bir olayda ekonomik kaybın nasıl birikebileceğini anlamak zor bir iş” dedi. Cyence’ye göre 100’den fazla ülkeye yayılan mayıs ayındaki “WannaCry” fidye saldırılarının 8 milyar dolarlık global maliyeti olduğu belirtilirken, Lloyd’un raporunda, ABD’de hükümete nükleer ve enerji sektörlerini hedef alan bir hack kampanyası konusunda uyarılara da yer verildi. Haziranda, “NotPetya” olarak adlandırılan bir virüs saldırısında ise enfekte olmuş makinelerdeki veriler şifrelenerek onları çalışmaz hale getirilmiş ve limanlar, hukuk firmaları ve fabrikalarda hizmetler aksamıştı. Cypress, “NotPetya” nın da 850 milyon dolarlık ekonomik kayba neden olabileceğini açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler