Venezuelalıların yüzde 75'i sosyalist ekonomiyi destekliyor

Venezuela’da yapılan ankete göre Venezuelalıların büyük kısmı sosyalist ekonomiyi destekliyor ancak hükümetin özel yatırımları desteklemede daha etkili olması gerektiğine inanıyor.

Yayınlanma: 21.07.2017 - 18:04
Abone Ol google-news

Hinterlaces anket şirketi başkanı Oscal Schemel, Venezuelalıların büyük bir kısmının, piyasa kurallarını net bir şekilde belirleyebilmek için güçlü ve enerjik bir devlet olması gerektiğine inandığını belirtti.

Hinterlaces’ın yönelttiği “çeşitli özel mülkiyet biçimlerinin var olduğu üretimde sosyalist ekonomi biçimi Venezuela için en iyisi midir” sorusuna katılımcıların yüzde 75’i “evet” cevabını verirken yüzde 24 “hayır”, yüzde 1 ise “kararsız” cevabını verdi.

“Katılımcıların yüzde 61’i devletin ekonomiyi kontrol altında tutması gerektiğini düşünürken yüzde 86’sı da devletin özel yatırımları teşvik etmesi gerektiğini düşünüyor.

“Yüzde 80 hükümetin muhalefettense iş dünyasından isimlerle diyalog içinde olmasının daha önemli olduğunu düşünüyor ve yüzde 63 muhalefete güvenmiyor.

Anket sonuçlarına göre Venezuelalıların büyük çoğunluğu sosyalizmi destekliyor. Yüzde 32 ise mevcut modelin değişmesi gerektiğini düşünüyor.

Venezuelalıların büyük çoğunluğu ise özel yatırımların teşvik edilmesi gerektiğini düşünmesine rağmen petrol, elektrik ve telekominikasyon şirketlerinin özelleştirilmesine karşı çıkacaklarını belirtiyor.

Çatışmalar sürüyor

Venezuela sağ muhalefeti, Sosyalist Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun 30 Temmuz’da gerçekleşecek yeni anayasa oylamasınını iptal etmesi için genel greve gitti.

BBC’de yer alan habere göre polis ve eylemciler arasında çıkan çatışmada en az 3 kişi hayatını kaybetti.

Venezuela Analysis ise grevin sadece sağ muhalefetin yoğunlukta olduğu Caracas’ın zengin muhitlerinde etkili olduğunu yazdı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon