Akıllı muslukla 4 ayda fıçının dibini gördüler

Alkollü içeceklerdeki yüksek vergilerle verimliliğin önemi arttı. Türkiye’den çıkan akıllı bira musluğu girişimi, 4. ayında 6 ülke ve 100 bin litreye ulaştı.

Yayınlanma: 22.07.2017 - 21:38
Abone Ol google-news

Üniversite yıllarında barmenlik yaparken tanık olduğu servis sıkıntısından yola çıkan Can Algül’ün kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) olduğu akıllı bira musluğu girişimi Pubinno, 4. ayında 6 ülkeye ulaştı. Biraların servis edildiği muslukları ‘Taptronics’ ürünü ile akıllandıran Pubinno’nun musluklarından şu ana kadar 100 bin litre bira geçti. Biranın dolumu sırasında akışının ve kalitesinin 10 farklı parametreye bağlı olduğunu belirten Can Algül, “Fıçı başına ortalama yüzde 23’lük bir kayıp söz konusu. Mekân sahibi bir fıçıdan kaç bardak çıktığını da standardize edemiyor. Bu sorun, dünyanın en çok içilen üçüncü içeceği olan birayı ve 25 milyon bira musluğunu kapsıyor” dedi.

'Hayalsiz yaşıyoruz’

Endüstri 4.0’ın birçok sektörde yıkıcı etkiler yaratıp, iş modellerini yeniden tanımladığına dikkat çeken Can Algül, “Bunu fark edip oyuna girenler oyunu seyreden değil, değiştirenler olacak. Türkiye’de girişimcilerin önündeki en büyük engel para ve fondan ziyade zihinde. Hayalsiz yaşıyoruz” diye konuştu.

Silikon Vadisi’ne taşındılar

Global bir teknoloji şirketi olmayı hedefledikleri için merkezlerini Silikon Vadisi’ne taşıdıklarını söyleyen Algül, “Fıçı biranın geleceği 400 milyar dolarlık bir hacme sahip. Dünya bira pazarının yüzde 80’i, 10 markanın kontrolü altında ve biz bunların hepsi ile temasa geçtik. 5 ülkeden 700 adet kurulum siparişi aldık” diye konuştu. Yüksek nitelikte yetenekleri bulmakta çok zorlandıklarının altını çizen Pubinno’nun kurucusu Algül, “Bundan dolayı, en değerli kaynağımız olarak ekibimizi görüyoruz. Bu yüzden de şirketin yüzde 20 hissesini çalışanlara dağıtılmak üzere hisse satın alma opsiyonu olarak ayırdık” dedi. 4. aylarında Türkiye’nin ardından ABD, İspanya, Hindistan, İsrail ve Avustralya pazarlarına da girdiklerini aktaran Algül, şöyle konuştu: “Geliştirmekte olduğumuz mobil uygulamayla fıçılar bitince otomatik sipariş verilebilecek. Tüketiciler uygulama üzerinden barlardaki bira çeşitlerini ve kalitelerini görüp, mobil ödeme yapabilecekler.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler