TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan yerli otomobil açıklaması

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil yapımına ilişkin, "Yakında Cumhurbaşkanımızın onayını aldıktan sonra kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

Yayınlanma: 10.08.2017 - 21:59
Abone Ol google-news

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen, "Zonguldak Ekonomi Zirvesi" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, kentte yaptırdıkları ankete katılan odaların meclis üyelerinin arasında yüzde 56'sının kredi kullandığını söyledi.

Yerli otomobil

"Yerli otomobili ben yapacak olsam 'emrin olur' diyeceğim işi bitireceğim. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Babayiğit arıyoruz' dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla beraber yerli otomobili yapacak kişilerle, şahıslarla ve firmalarla görüşmeleri bitirdik. Şu müjdeyi vermek istiyorum. Yerli otomobili yapacak, Türkiye'nin markası olacak otomobili yapacak babayiğitler var. Haberiniz olsun. Bunu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla beraber çalıştık. Yakında bunların kim olacağıyla ilgili Pazar günü görüşmeler bittikten sonra, Cumhurbaşkanımızın onayını aldıktan sonra kamuoyuna açıklayacağız. Tabii bu bir devlet projesi değil, özel sektör projesi olacak. Özel sektörümüze biz de diyeceğiz ki bakınız benden Filyos, Ereğli'de buna talip. Talipli olan birçok yerimiz var. Konya, Kayseri, Antep var, Adana var."

Rifat Hisarcıklıoğlu, dünyada birinci sektörün yazılım sektörü olduğuna dikkati çekerek, "İş öyle bir noktaya doğru gidiyor ki bugün artık bazı üreten fabrikalar sürücüsüz, insan hayatı çok önemli olduğu için şoförü olmayan kamyon, otobüs ve otomobile doğru gidiyor. Dünya böyle bir dünya. Otomobil sektörü de buna döndü." ifadesini kullandı.







Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler