Hataylılar hakkını istiyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 5’inci teşvik bölgesine geçmek için imza kampanyası başlattı. Üç haftada 517 bin 259 imzaya ulaşıldı.

Yayınlanma: 20.08.2017 - 22:18
Abone Ol google-news

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından başlatılan ve kentteki yurttaşların da dört elle sarıldığı ‘Hatay Halkı Hakkını İstiyor’ imza kampanyasında üç ayda 517 bin 259 imzaya ulaşıldı.

Sonuçlarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Lütfü Savaş, eski bakan ve milletvekillerinden muhtarlara, ilçe belediye başkanlarından siyasi parti il temsilcilerine, sivil toplum kuruluşu üyelerinden kanaat önderlerine kadar çok sayıda davetli destekledi. Kente yapılacak ekonomik yatırımların önünü açacak 5’inci teşvik bölgesine geçişin siyaset üstü olduğunu bilen ve gelecekleri için büyük önem taşıyan bu projenin başarıya ulaşmasını isteyen Hataylılar, attıkları imzaların en büyük takipçisi olacaklarını katıldıkları törende ifade ettiler. Hataylılar, hak ettikleri 5’inci teşvik bölgesine geçmek için kentin tüm milletvekillerinin aynı hassasiyetle hareket etmesini istiyor. Başkan Lütfü Savaş, kente yapılacak yatırımların devamlılığı için çaba harcamaya devam edeceklerini anlatarak, “Başlattığımız imza kampanyasının bu kadar kısa sürede hedeflediğimiz sayının üstüne çıkması bizi çok sevindirdi. Ancak işimiz burada bitmedi. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve Bakanlarımızdan randevu talep ederek Hatay halkının bu isteğini dile getireceğiz. Bu talep Hatay halkının talebidir. Bu kampanyada hemşehrilerimizin hak ettiğimiz yatırımları alalım ve gençlerimiz iş sahibi olsunlar diye net talepleri var. Biz kimseden fitre ya da zekât istemiyoruz. Sadece hak ettiğimize inandığımız teşvik ve yatırımları istiyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler