İstanbul Mermer Fuarı ilk günden rekor kırdı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği Project Marble Eurasia - Doğal Taş, Mermer Proje ve Teknolojileri Fuarı 23 Ağustos’ta başladı.

Yayınlanma: 24.08.2017 - 10:00
Abone Ol google-news

Adeta Mermercilerin fuar savaşına dönen tartışmalı fuar hem katılımcıların hem de ziyaretçilerin yüzlerini güldürdü. İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu’nun fuarın gerçekleşmesi için verdiği büyük mücadele meyvesini verdi. 15 bin metrekarelik açık ve kapalı alana sahip fuarda sergilenen blok mermer % 80’ni ilk günden satıldı. 40 farklı ülkeden 550 alım heyetinin katıldığı fuarın ilk günü yoğun bir ilgi gördü.

Mermer sektörünün çatı kuruluşu Türk Mermer Maden Vakfı Başkanı Ersoy Erol, daha önce yaptığı basın açıklamasında tartışmalara son noktayı koymuş ve ikinci bir fuarı tartışmanın anlamsız olduğunu belirterek, “Dünya doğal taş rezervinin yüzde 40'ına sahip ülkemizde bırakın ikinci bir fuarı tartışmayı üç fuar bile yetersiz” demişti.

Doğal taş fuarında fidan sürprizi

İstanbul'da ilk kez düzenlenen ve 26 Ağustos'ta sona erecek fuarda, Türk doğal taş sektörünün çatı kuruluşu TMMV, katılımcılara fidan hediye etti.

İşlevini tamamlamış mermer ocakları alanlarını yeşillendirme projesinin mimarı TMMV'nin Başkanı Ersoy Erol, “Doğayı kirleten değil doğayla bütünleşen sektör olalım” şiarıyla hareket ettiklerini belirterek, "Fidan dağıtarak bir farkındalık yaratmaya çalıştık. Madencilerin çevre düşmanı olduğuna yönelik bir önyargı var. Bu önyargıları arkamızda bıraktığımız ocakları yeşillendirerek yıkmaya çalışıyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler