Mey İçki’de üst düzey ayrılık

2004 yılından beri üst yöneticiliğini yaptığı Mey İçki’den ayrılan Galip Yorgancıoğlu, bir süre profesyonel yöneticilik düşünmüyor.

Yayınlanma: 06.09.2017 - 20:20
Abone Ol google-news

Sabahın erken saatlerinde Hürriyet’ten Ceyhan Kuburlu’nun kaleminden öğrenilen Mey İçki Üst Yöneticisi (CEO) Galip Yorgancıoğlu’nun görevden ayrıldığı bilgisi, milyar liralık cirosu olan şirkette bundan sonra kimin olacağı kadar, Yorgancıoğlu’nun da ne yapacağı konusunda merak yarattı. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan Mey-Diageo Türkiye’nin kaptan koltuğunda değişim yaşanıyor. 2004’ün Mart’ında özelleştirilen Mey İçki’nin üst yöneticisi olarak Nisan 2004’te göreve başlayan Yorgancıoğlu, 14 yılın ardından görevini bırakıyor.

Full time yok

Gelişmeler üzerine şirketin 14 yıldır dümeninde oturan Yorgancıoğlu’na bundan sonra ne yapacağını sorduğumda, uzunca bir süre ‘full time’ yönetici olarak çalışmayı düşünmediğini dile getirerek, “14 yıllık süreç, yoğun ve yorucu idi. Öncelikli olarak aileme vakit ayırmayı ve dinlenmeyi planlıyorum” dedi.

Yeni kaptan Kömür

Şirketten yapılan açıklamada Mey İçki Türkiye Üst Yöneticisi, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Galip Yorgan-cıoğlu’nun görevini 30 Eylül’de bırakacağı bu görevi de Mey İçki’nin Satış Direktörü olan Levent Kömür’e devredeceği belirtildi. Yorgancıoğlu özellikle Türk rakısının dünyaya açılmasında önemli bir rol oynadı. Türk rakısı Yorgancıoğlu’nun aldığı kararlar doğrultusunda Japonya’dan Irak’a, Almanya’dan Fransa’ya, İspanya’dan Rusya’ya kadar dünyanın 43 ülkede satılmaya başlandı. Yorgancıoğlu döneminde şirketin rakı ihracatı 6 milyon litreye ulaşmıştı.

9 fabrika

Mey İçki halen 3.5 Milyar TL’nin üzerindeki cirosu, 9 fabrikası ile sektöründe Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından biri. Ürün portföyü içerisinde Yeni Rakı, Tekirdağ Rakısı, Binboa, Istanblue, Smirnoff, Ciroc, Ketel One, Johnnie Walker, J&B, Baileys, Gordon’s , Zacapa, Don Julio ve Kayra Şarapları gibi tanınmış birçok marka bulunuyor. TEKEL, diğer birçok kamu kuruluşu gibi, parçalara ayrılarak özelleştirilmiş, dört ayrı anonim şirkete bölünen TEKEL’in, Alkollü İçki ve Sanayi ve Ticareti AŞ adını alan Alkollü İçki Bölümü blok olarak 2004’te özelleştirme ihalesini kazanan Nurol, Limak, Özaltın ve Tütsab şirketlerinden oluşan konsorsiyumun oluşturduğu Mey İçki’ye devredilmişti. Mey İçki, TEKEL’in 17 fabrikası ve çeşitli taşınmazları ile stoklarına 292 milyon dolara sahip olmuştu. Şirket, 2006’da ise 810 milyon dolara TPG’ye satılmıştı. 2011 yılında ise J&B, Johnnie Walker, Smirnoff, Gordon’s gibi ünlü markaların sahibi İngiliz Diageo Mey İçki’yi 2.1 milyar dolara TPG’den almıştı. Söz konusu satınalma için Yorgancıoğlu, “Alkollü içkide dünya çapında gerçekleşen en büyük satın almalardan biri” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler