Hükümetten MTV zammında geri adım

Yurttaşın tepkisini çeken yüzde 40’lık MTV zammını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı sonrası tekrar görüşen Bakanlar Kurulu’ndan ‘makul bir rakama çekilecek’ açıklaması geldi.

Yayınlanma: 03.10.2017 - 06:26
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin yüzde 40 arttırılmasına ilişkin “Meclis’e sunulan düzenleme ile ilgili Bakanlar Kurulumuz tekrar bir değerlendirirse, tekrar bir düşürme olur mu olmaz mı, hükümetimizin takdiridir” sözlerinin ardından toplanan Bakanlar Kurulu’ndan revizyon sinyali geldi. Üç gün önce “Zam yapmak çok makbul değil ama bu tedbiri almamız gerekiyordu” diyen Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Makul bir rakama çekilmesi kararı alındı” dedi.

Bakanlar Kurulu dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı ve söz konusu yasa tasarısını tekrar gündeme aldı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MTV oranlarının düşürülüp düşürülmeyeceğine ilişkin soruya, Erdoğan’ın yaptığı değerlendirmeyi anımsatarak, “Farklı kesimlerden de değerlendirmeler yansıdı. Bütün bunlar, Bakanlar Kurulumuzda ele alındı, MTV’nin kanun tasarısında öngörülen rakamdan makul bir rakama çekilmesi konusunda karar verildi. Bu konuda Naci Bey gerekli çalışmaları bitirdikten sonra konunun ne kadar aşağı çekileceğini açıklayacak. Komisyon müzakeresi sırasında revize edilecektir” ifadelerini kullandı.

Bakan anlatamadı

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek önce mevcut 21 milyon aracın yüzde 40 vergiden etkilenmeyeceğini açıkladı sonra çark etti. Şimşek, Bakanlar Kurulu toplantısından önce gün içinde katıldığı Fox TV’de yayımlanan programda yaptığı açıklamada önce “MTV, tamamen 2018’in başından itibaren alınacak, sıfır araçlardan alınacak” dedi, sonra düzeltme yaptı. “Giden kanun benim söylediğimden farklı, onu da düzelteyim” diyen Şimşek, “2018’den itibaren alınan araçlarda bir de değerine göre artış olacak. Yüzde 40’lık artış mevcut araçları kapsıyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler