Sayıştay sert çıktı: Böyle ağırlama olmaz!

Sayıştay, 46 personeli bulunan Bor Enstitüsü’nde temsil ve ağırlama için bir yılda 31 bin 759 lira harcama yapılmasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 13.10.2017 - 02:56
Abone Ol google-news

Sayıştay’dan, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü’nde (BOREN) temsil ve ağırlama için yapılan harcamalara eleştiri geldi. Toplam 46 personeli bulunan kurumda temsil ve ağırlama için en fazla 17 bin 450 lira harcama yapılabileceğine dikkat çeken Sayıştay, buna karşın 2016 yılında 31 bin 759.19 lira harcama yapıldığına işaret etti. Enstitünün verdiği yanıta da katılmayan Sayıştay, kurumdaki temsil ve ağırlama harcamalarının yasaya uygun olmasını istedi.

‘1 kişi temsil edebilir’

Sayıştay BOREN denetim raporunda, temsil ve tanıtma giderleri için yapılan harcamalara yer verdi. Raporda 2016 yılında toplam 31 bin 759.19 lira temsil, ağırlama gideri yapıldığına dikkat çekildi. Enstitünün temsil ve ağırlama giderinin bir yıllık toplamının, kurumu temsil yetkisine sahip personel sayısının bir aylık ortalama net ücretinin 2 katını geçmemesi gerektiğine dikkat çeken Sayıştay, kurumda 38 personel ve 8 yönetim kurulu üyesi olmak üzere toplam 46 personel bulunduğunu bildirdi. Sayıştay, buna göre kurumu 1 kişinin temsil edeceğini, onun da başkan olduğunu kaydetti. Başkanın 2016 yılı bir aylık ortalama net ücretinin 8 bin 725 lira olduğuna işaret eden Sayıştay, kurumun 2016 yılı temsil ve ağırlama giderleri toplamının bu tutarın iki katı olan 17 bin 450 lira olması gerektiğini vurguladı. Raporda buna karşın 2016 yılında toplam 31 bin 759.19 lira temsil ağırlama harcaması yapıldığı belirtildi.

Enstitü ise Sayıştay’a verdiği yanıtta, kurumun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ilişkili kuruluşu olduğu, kuruluş yasasında temsil ve ağırlama giderleri ile ilgili herhangi bir özel hüküm bulunmadığı için temsil ve ağırlama harcamalarının merkezi yönetim bütçe yasası ile verilen 50 bin lira ödenek kapsamında gerçekleştirildiği dile getirildi.

Enstitü ayrıca kurumu temsil yetkisinin enstitü başkanı ve 3 grup koordinatöründen oluştuğunu, bu durumda kurumu temsil yetkisine sahip enstitü başkanı ile 3 koordinatörün bir aylık ortalama net ücretinin dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Enstitünün verdiği yanıtı da değerlendiren Sayıştay, yasada enstitüyü resmi ve özel kuruluşlar nezdinde temsil etme görevinin başkanın yetkisinde olduğunun açıkça belirtildiğine işaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler