Kod-A Bilişim işçileri, OHAL engeline rağmen İzmir'de direnişe geçtiler

Sosyal-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Kod-A Bilişim işçilerinin İzmir’de başlatmak istedikleri direniş, OHAL gerekçesiyle engellendi.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 21:07
Abone Ol google-news

Şirketin iş ortakları arasında bulunan Türk Telekom’un binası önünde direnişe başlamak isteyen işçilere, İzmir Valiliği OHAL’i gerekçe göstererek engel olmak istedi.Gerçek Gündem'in haberine göre,  bu engellemeyi kabul etmeyen Sosyal-İş ise “Kod-A direniş ateşi İzmir’de de yanıyor. Direnişimize başladık” açıklaması yaptı.

Sosyal-İş, Kod-A’da örgütlenerek toplu sözleşme için Çalışma Bakanlığı’ndan yetki belgesi almış, şirket yönetiminin buna yanıtı hem İstanbul hem de İzmir’deki işyerlerinde çalışan çok sayıda işçiyi işten çıkarmak olmuştu. Patron ayrıca, işçileri sürgün, baskı ve tehditle sendikadan istifaya zorlamıştı.

Emek örgütlerinden destek

İstanbul Güneşli’deki Türk Telekom binası önünde direnişlerini sürdüren işçiler, bugün de İzmir’de direnişe başladı. Türk Telekom’un Cumhuriyet Meydanı’ndaki binası önünde toplanan işçilere Valilik engel olmak istedi. Bunun üzerine Sosyal-İş Sendikası, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri temsilcilerinin de katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. DİSK, KESK, TMMOB, Türk-İş üyeleri, Birleşik Metal-İş, Lastik-İş, Genel-İş, Emekli-Sen, CHP İzmir Emek Bürosu ile çok sayıda emekten yana siyasi örgütün de destek verdiği açıklamada, Valiliğin tutumu protesto edildi.

‘İşveren masaya oturmalıdır’

Açıklamada konuşan Sosyal-İş İzmir Şube Başkanı Müfit Ereş, “Talebimiz açık ve net: Kod-A işvereni sendikal haklarımıza yönelik saldırısına son vermeli ve çözüm için sendikamızla masaya oturmalıdır. İşveren bu çağrımıza yanıt vermezse konuyu Meclis gündemine ve uluslararası platforma taşıyacak, Kod-A’nın hizmet verdiği tüm şirketlerin de gündemine sokacağız. Direnişi büyüterek sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından 10 dakika oturma eylemi yapıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler