En fazla finansmana ihtiyacı olan kurumlar açıklandı

KİT’lerin finansman ihtiyacı artıyor. İlk sırada TCDD bulunuyor. Hükümet, kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) ve bağlı ortaklıklarının 2018 yılına ait genel yatırım ve finansman programını yayımladı. En fazla finansmana ihtiyacı olan kurum 9.5 milyar lira ile TCDD. Gelecek yıl BOTAŞ’ın finansman ihtiyacı da 3.8 milyar lira olacak.

Yayınlanma: 31.10.2017 - 23:50
Abone Ol google-news



Programa göre kamuda bazı kadrolara atamalarda yazılı sınavın yanı sıra sözlü sınav yani mülakat da yapılacak. Sözleşmeli personele ise atama için 3 yıl şartı getirildi. KİT ve bağlı ortaklıklarının 2018’e ait genel yatırım ve finansman programı Resmi Gazete’de yayımlandı. Programda KİT’lerin 2018 mali hedeflerine de yer verildi. Buna göre, en fazla finansman ihtiyacı olan kurum bu yıl olduğu gibi gelecek yıl da yine TCDD olacak. Kurumun 9.5 milyar lira finansman ihtiyacı bulunuyor. İkinci sırada 3.8 milyar lira ile BOTAŞ yer aldı. Üçüncü sırada 1.7 milyar lira ile TCDD Taşımacılık AŞ yer aldı. Hükümetin yıllardır işçi almadığı Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun da 1 milyar 4 milyon lira finansman ihtiyacı bulunuyor. Programa göre ilaveten atanacak personel sayısı 2017’de ayrılan personel sayısının yüzde 50’sini geçemeyecek. Bu yıl için bu oran yüzde 25’ti.


3 yıl şartı geldi

Programa göre, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne kontrolör, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde mühendis, veteriner, tekniker, savunma sanayii alanında faliyet gösteren kamu teşebbüslerinin Ar-Ge birimlerine mühendis, TTK’ye mühendis ile milli tren projesinde görev yapmak üzere mühendis alımında yazılı sınavın yanı sıra sözlü sınav yani mülakat da yapılacak. 1 Ocak’tan sonra sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar, 3 hizmet yılını tamamlamadıkça, görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamayacaklar. Merkezi yerleştirme işlemlerine başvuramayacaklar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler