Madenci beklemede

Genel Maden-İş Sendikası yönetiminin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile görüşmesinden bir sonuç çıkmadı. Sendika yönetimi görüşmede, “torba tasarıda” yer alan 58. madde ile TTK sahalarının parçalanarak ihale edileceğine işaret etti

Yayınlanma: 04.11.2017 - 22:49
Abone Ol google-news

Meclis’te görüşmeleri devam eden “torba tasarı” ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden sahalarının özelleştirileceğine dikkat çeken Genel Maden-İş Sendikası yönetiminin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile görüşmesinden bir sonuç çıkmadı.

Görüşme daveti Çalışma Bakanı Sarıeroğlu’ndan geldi. Sendika yönetimi görüşmede, “torba tasarıda” yer alan 58. madde ile TTK sahalarının parçalanarak ihale edileceğine işaret etti.

Sendika, rödovanslı sahalarda ve taşeron şirketlerde yaşanan iş kazaları ile facialara dikkat çekti. Bakan Sarıeroğlu ise, TTK ve TKİ bünyesinde halen atıl durumda bulunan sahaların ekonomiye kazandırılmasını ve üretim artışının sağlanmasını planladıklarını anlattı. Ancak maddenin geri çekilmesi ya da değiştirilmesi konusunda herhangi bir söz verilmedi. Sendika özelleştirmeye kapı açacak olan maddenin geri çekilmesinde ısrar etti.

Görüşmede somut bir gelişme olmadı. Genel Maden-İş Sendikası Başkanı Ahmet Demirci, girişimlerinin devam ettiğini, hükümetten gelecek her türlü görüşmeye açık olduklarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler