Sabancı’dan 2.3 milyar kâr

Mehmet Göçmen: Sanayi, sigorta ve enerji işkollarında başarılı işler yaptık

Yayınlanma: 08.11.2017 - 23:03
Abone Ol google-news

Sabancı Holding’in konsolide satışları, 2017’nin üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artarak 10 milyar 534 milyon TL oldu. Faaliyet kârı ise 2017’nin üçüncü çeyreğinde yine geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artarak 2 milyar 354 milyon TL’ye ulaştı.

Sabancı Holding’in konsolide ana ortaklık net kârı ise 2017’nin üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 64 artarak 881 milyon TL olarak gerçekleşti.

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Göçmen, “90 yılı aşkın geçmişimizden aldığımız deneyimle bütün hızımızla çalışmaya devam ediyoruz. Gerçekleştirmekte olduğumuz dönüşümün verdiği güç ve değerli insan kaynağımızla, iş ortaklarımıza ve paydaşlarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Göçmen, 2017’nin dokuz ayında özellikle sanayi, sigorta ve enerji işkollarında başarılı işlere imza attıklarını kaydederek, “Finansal tabloların ötesinde dinamik ve dengeli bir portföy oluşturmak üzere bir dönüşüm içerisindeyiz. Bizim yola çıkış noktamız, gelişen insan profili ve gelişen global rekabet koşulları karşısında ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda gereken öncü adımları atmaktır. Bu görüş ve vizyon ile Sabancı Topluluğu’nu yeniden kurguluyoruz” diye konuştu.

Göçmen, Akbank’ın ekonomiye sağladığı desteğin geçen yıl sonuna kıyasla yüzde 12 büyüterek kredileri toplam 245 milyar TL seviyesine çıkardıklarını aktardı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler