Deutsche Bank işçi kıyımına hazırlanıyor

Avrupa’nın en büyük yatırım bankası 97 bin olan işçi sayısını yarıya düşürebileceğini açıkladı.

Yayınlanma: 08.11.2017 - 23:10
Abone Ol google-news

Deustche Bank CEO’su John Cryan, maliyetleri düşürmek için on binlerce işçi çıkarabilecekleri sinyalini verdi. Almanya’nın en büyük bankasının CEO’su Cryan, şu an 97 bin işçi çalıştırdıklarını ancak kendilerine benzer büyüklükteki bankaların bu rakamın yarısı kadar çalışana sahip olduğunu söyledi.

Teknoloji sayesinde büyük tasarruflar yapabileceklerini belirten Cryan, “Biz çok manueliz, bu da bizi hataya ve verimsizliğe sürüklüyor” ifadelerini kullandı ve birçok alanda mekanizasyona gidebileceklerini dile getirdi.

Abaküs benzetmesi

Bankada birçok çalışanın “abaküs” gibi çalıştığını öne süren Cryan, başka bankalarla bazı alanlarda işbirliği yoluyla da eleman azaltabileceklerini belirtti. Avrupa’nın en büyük yatırım bankası olan Deutsche Bank, 2015’in ikinci yarısında 5 yıllık yapılanma planı kapsamında öngörülen 9 bin kişilik kesintinin 4 binini gerçekleştirdi.

Frankfurt merkezli Deutsche Bank, ABD’de kullandırdığı sorunlu konut kredileri nedeniyle 2008 küresel krizine neden olduğu gerekçesiyle yürütülen davaların düşürülmesi için Amerikan hükümetiyle 7.2 milyar dolar karşılığında anlaşmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler