Davos’u kadınlar yönetecek

Son yıllarda cinsiyet dengesizliği eleştirileriyle karşı karşıya kalan Dünya Ekonomik Forumu’nun gelecek yıl tüm başkanları kadınlardan oluşacak.

Yayınlanma: 14.11.2017 - 23:20
Abone Ol google-news

Her yıl Davos’ta yapılan Dünya Ekonomik Forumu’nun gelecek yılki toplantılarında, tüm başkanlar kadınlardan oluşacak. Dünya Ekonomik Forumu’nun 23-26 Ocak 2018 tarihinde Davos’ta düzenleyeceği zirvede, yedi başkanın da kadın olacağı açıklandı. Quartz sitesinin haberine göre, bu yıl açıklanan başkanlar listesinde hiçbir erkeğin yer almaması dikkat çekti.

Davos, son yıllarda zirve katılımcılarıyla ilgili cinsiyet dengesizliği eleştirileriyle karşı karşıya kalmıştı. Bu yıl başında düzenlenen zirvede 3 bine yakın katılımcının sadece yüzde 20’sinin kadın olması eleştirilere yol açmıştı.

Eleştiriler üzerine, zirvenin organizatörleri de, heyetlerden en az bir kadın yetkili bulundurmalarını rica etmişti.

2018’de Davos’ta başkanlık yapacak isimler şöyle:

* Sharan Burrow, Uluslararası Ticaret Birliği Konfederasyonu Genel Sekreteri

* Fabiola Gianotti, Avrupa Nükleer Araştırma Kurumu (CERN) Genel Sekreteri

* Isabelle Kocher, Fransız enerji şirketi ENGIE CEO’su

* Christine Lagarde, IMF Başkanı

* Ginni Rometty, IBM Başkanı

* Chetna Sinha, Hindistan’daki Mann Deshi Vakfı’nın Kurucusu

* Erna Solberg, Norveç Başbakanı

400 oturum

48. Dünya Ekonomik Forumu’nun teması “küresel toplumun karşı karşıya olduğu çeşitli politik, ekonomik ve sosyal yarılmaların temel nedenlerini ve pragmatik çözümlerini araştırmak” olarak belirlendi. Yaklaşık 100 ülkeden 3 bini aşkın katılımcının olacağı forumda, 400’den fazla oturum düzenlenecek. Tümü kadın olan başkanlar, hem kamu hem de özel sektörden, uluslararası organizasyonlardan, akademi ve bilim dünyası ile sivil toplumdan seçiliyor. Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum (WEF)) merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde yer alan uluslararası bir vakıftır. Zirve, dünyanın en tanınmış işadamları ve siyasetçilerini bir araya getiriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler