Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, SGK'nin 21 milyar liralık açığını Kılıçdaroğlu'na bağladı

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki (SGK) 21 milyar liralık açığın sorumlusunun kurumun genel müdürlüğünü 1999 yılında bırakan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu savundu.

Yayınlanma: 15.11.2017 - 23:47
Abone Ol google-news


Ankara’daki bir toplantıda konuşan Çalışan Bakanı Sarıeroğlu, Kılıçdaroğlu zamanındaki SGK’nin herkesin aklında olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu döneminde kuyrukta çile çekildiğini, emekli maaşı için sıra beklerken ölenlerin olduğunu öne süren Sarıeroğlu, eczanelerde de ilaç almak için kuyruğa girildiğini anlattan Sarıeroğlu ve “Bu dönemlerle ilgili rahmetli Savaç Ay’ın yaptığı programların hepsi hafızalarımızda" dedi.

Çalışma Bakanı sözlerine şöyle devam etti:

“(Kılıçdaroğlu) Şu anda SGK’nın battığını iddia ediyor. SGK, eğer Kemal Kılıçdaroğlu döneminde batmadıysa bir daha hiç batmaz. Nasıl bu kadar rahat ifadelerde bulunduğunu şaşkınlıkla izledim. 1990 yılında yüzde 15 fazla veren bir SSK mali yapısı vardı. Kılıçdaroğlu 1992 yılında göreve geldi ve 1999 yılına kadar görevde kaldı. Bu süreden sonra SSK yüzde 31 bütçe açığı olan bir kurum haline geldi. Şu anda evet SGK’nın 21 milyara yakın bir açığı söz konusu. Bu açığın da sebebi Kılıçdaroğlu döneminden geliyor. Kılıçdaroğlu döneminde 42 milyar olan SGK açığı bu kadar hizmet kapsamını genişletmesine rağmen şu anda 21 milyar TL. 90’lı yılların Türkiye’si nerede, bugünkü Türkiye nerede. SGK’nın yapısıyla ilgili değerlendirme yapmak isterse, gerçekten doğru bilgilerle değerlendirmelerini yapabilir ama spekülasyona sebep olacak yönlendirmelere izin vermeyeceğimi şahsım adıma ifade etmek istiyorum. Batan değil mali açıdan yükselen bir SGK oluşturmuş durumdayız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler