Ticarette yazarkasa dönemi

POS cihazı olarak da kullanılabilen yeni nesil yazarkasaların kullanım zorunluluğu, 1 Ocak 2018’den itibaren başlıyor.

Yayınlanma: 04.12.2017 - 21:43
Abone Ol google-news

Ticarette 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren yeni dönem yazarkasalara geçilecek. Buna göre, ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olanlar ile yol kenarı otopark hizmeti verenlerin haricindeki mükelleflerin 2014 satışları veya gayri safi iş hasılatı 150 bin liradan az olanlar için, yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyeti getirildi. Söz konusu düzenleme 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Bu tarihe kadar esnaf, POS cihazı olarak da kullanılabilen yeni nesil yazarkasa hazırlıklarını tamamlayacak. Esnafın kolay bir şekilde yeni nesil yazarkasalara sahip olabilmelerine ilişkin bankalar için anlaşma yapıldı. İşyeri sahibi, bankaya başvuruda bulunarak söz konusu yeni cihazlara sahip olabilecek.

Tarih güncellenmişti

Maliye Bakanlığı’nın 25 Aralık 2015 tarihli Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yeni nesil yazarkasa kullanma mecburiyeti ciro - iş hasılatı ve kullanılan yazarkasaların özelliği dikkate alınarak yeniden belirlenmiş ve 2014 satışları veya iş hasılatı 1 milyon lirayı aşan mükellefler için bu süre 1 Nisan 2016 olarak öngörülmüştü.

Pazarın büyüklüğü 4.5 milyar lira

Türkiye genelinde 2 milyon kadar yazarkasanın değiştirilmesi planlanırken, sektöre yabancı firmaların da ilgisi söz konusu. Pazarın büyüklüğü ise, 4.5 milyar lira olarak hesaplanıyor. Fakat sektörde pazarın potansiyelinin çok daha yüksek olduğu görüşü hâkim.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler