Havada zam göründü

Dövizdeki yükseliş havacılık sektörünü de etkiledi. Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, önümüzdeki yıl fiyatta yüzde 10’luk artış yaşanabileceğini söyledi.

Yayınlanma: 05.12.2017 - 23:19
Abone Ol google-news

Bir yandan enflasyon bir yandan kur artışları yurttaşın canını yakmaya başladı. Gıdada ciddi şekilde hissedilen zamlar, ulaşımda da görülecek. Döviz kurlarındaki yükselişin havacılık sektörünü de etkilediğini anlatan Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, “Bu artışı fiyatlara yansıtmamak için çok mücadele veriyoruz. Ancak önümüzdeki yıl 352 liralık tavan fiyatta yüzde 10’luk artış yaşanabilir” dedi.

Dört yıldız

2004’te ilk iç hat tarifeli uçuşunu yapan ve 2015’te küresel havayolu olma hedefiyle dalga tarife uygulamaya ve İstanbul merkezli olarak topla&dağıt sistemini kurarak bağlantılı tarifeli taşımacılığa başlayan Atlasglobal, kısa-orta menzil Business/Ekonomi Sınıf kategorilerinde güçlü bir ürün/ hizmet performansı gösterdiği Skytrax tarafından tescillendi. Şirket, havacılık sektörü derecelendirme şirketi Skytrax’ten tam not alarak, ‘4 Yıldızlı Havayolu Şirketi Sertifikası’na layık görüldü.

Beş yolcu aranıyor

Ersoy, “Biz her uçuştan sonra uçağın farklı bölgelerinde oturan 5 yolcuyu arıyoruz ve bilet satışından uçaktan inene kadar tüm aşamaları soruyoruz. Eğer yolcular tam memnuniyetle ayrılırsa kabin ekibine maaşının yüzde 80’ine kadar prim veriyoruz” dedi. Ersoy, Atlasglobal’in bu seneki cirosunun 450 milyon dolar olduğunu hatırlatarak, 2018’de yüzde 10 büyüme öngördüklerini belirtti. İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Skytrax üst Yönetici (CEO) Edward Plaisted’ten sertifikasını aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler