Mehmet Şimşek açıkladı... 23 bin firmaya dövizle borçlanma yasağı geliyor

Finans ve iş dünyasını bir araya getiren Türkiye Finans Formuna katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 23 bin firmanın dövizle borçlanmasına yasak getirileceğini açıkladı.

Yayınlanma: 06.12.2017 - 12:01
Abone Ol google-news


Finans ve iş dünyasını bir araya getiren Türkiye Finans Formuna katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 23 bin firmanın dövizle borçlanmasına yasak getirileceğini açıkladı.23 bin firmaya dövizle borçlanma yasağı getireceklerini söyleyen Şimşek, "Çok yakında Türkiye’de önemli bir yapısal reform yapacağız. 25 bin şirketin döviz yükümlülüğü var bunun 23 bini döviz yükümlülüğü 15 milyon dolar altında bunlar nispeten küçük ve orta ölçekli şirketler. Toplam döviz 23 bin şirketin yükümlülükteki payı yüzde 16 civarı. 2000 büyük firmanın ise payı yüzde 84 civarı" dedi.

Şimşek, "Biz ilk aşamada 2 bin firmaya ilişkin veri toplamanın yasal altyapısını bu hafta oluşturduk. Bir çerçeve oluşturacağız bu küçük ve orta ölçeklilere biz doğrudan doğruya sınırlama getireceğiz. Bugün itibarıyla bir bankamız hariç hiçbir banka hakkında ABD Hazinesi'nin başlattığı bir bilgi talebi dahi yok. Sadece bir bankamızla ilgili, ki o konuda da açıklama yapıldı, bir bilgi talebi var" diye konuştu.

Şimşek, ABD’de görülen Zarrab davasında sadece bir kamu bankası ile ilgili bilgi talebinde bulunulduğu aktardı. Şimşek, vergi reformu taslağının hazır olduğunu kaydederek, işe alımları ve işten çıkarmaların ise kolaylaştırılacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler