Nagehan Alçı, Erdoğan'ı uyardı: Türkiye duvara çarpar, AK Parti de iktidardan düşer

Erdoğan'ın sonradan geri adım attığı "Bazı işadamlarının varlıklarını yurtdışına kaçırma gayretinde olduğunu duyuyorum. Hiçbirine çıkış izni vermeyin. Çünkü bu adımlar ihanet-i vataniyedir" çıkışı konusunda uyaran Nagehan Alçı, 'iktidarı kaybedersiniz' uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 06.12.2017 - 12:33
Abone Ol google-news

<video:879511>

Erdoğan'ın sonradan geri adım attığı "Bazı işadamlarının varlıklarını yurtdışına kaçırma gayretinde olduğunu duyuyorum. Hiçbirine çıkış izni vermeyin. Çünkü bu adımlar ihanet-i vataniyedir" çıkışı konusunda uyaran Nagehan Alçı, 'iktidarı kaybedersiniz' uyarısında bulundu.

Erdoğan: Sermaye hareketlerinin sınırlandırılması talimatım yok

Erdoğan: Bazı iş adamları varlıklarını yurtdışına kaçırma gayretinde

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muş'ta yaptığı konuşmada "Bazı işadamlarının varlıklarını yurtdışına kaçırma gayretinde olduğunu duyuyorum. Hiçbirine çıkış izni vermeyin. Çünkü bu adımlar ihanet-i vataniyedir" diyerek, bazı işadamlarının yurt dışına sermaye kaçırma girişiminde olduğunu ve buna izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

"Serbest Piyasa Tanrısı’nın şakası da yoktur, acıması da. Adama tükürdüğünü anında yalatır"

 BİR GÜN SONRA ÇARK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muş'ta yaptığı açıklamanın yarattığı tedirginlik üzerine, o açıklamadan bir gün sonra Ankara'da Engelleri Aşanlar Buluşması'nda yaptığı konuşmada "Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılması yönünde bir talimatım söz konusu değildir" diyerek sermayeye mesaj verdi.

 NAGEHAN ALÇI UYARDI: İKTİDARI KAYBEDERSİNİZ

Erdoğan'ın sermaye ve faiz konusunda peş peşe yaptığı açıklamalar sermaye çevrelerini tedirgin ederken, AKP savunucusu Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Erdoğan ve AKP'yi uyardı.

 "Türkiye ve özellikle İstanbul, yatırımcılar için bir finans cenneti haline gelmek zorunda. Aksi halde Türkiye freni boşalmış kamyon gibi duvara çarpar ve AK Parti de iktidardan düşer." diyen Alçı'nın faizler konusunda da uyarılar içeren yazısında öne çıkan kritik uyarılar şöyle:

 "Eğer bir ülkede hükümet her dakika vergi çıkarıyorsa ve bu vergileri tahsil etmek için de vatandaşının ümüğünü sıkıyorsa o ülkede ekonomik büyüme ve gelişme olmaz, olamaz. Daha çok bürokrasi ve daha çok vergi derseniz iş yapma durumunda olan ekonominizi zehirleyip onun güvenini sarsarsınız.

 ****

 Peki niye bu ülkede faizler düşmüyor? Neden faiz oranları çok yüksek? Türkiye’de para kıt olduğu için o yüksek faiz oranları ve devasa faiz gelirleri hâlâ kazanılıyor. Oysa gerçek bir finansal liberalleşme ve her türlü sermayeye hukuksal garantiyle tüm dünya zenginlerinin parası sığınacak liman olarak İstanbul’u görse ve piyasada para bollaşsa otomatik olarak zaten faizler düşecektir.

 Bir mal nerede bollaşırsa orada o malın fiyatı düşer. Faiz de paranın fiyatı. Türkiye bunu başarmak zorunda.

 ****

 Türkiye ve özellikle İstanbul, yatırımcılar için bir finans cenneti haline gelmek zorunda. Aksi halde Türkiye freni boşalmış kamyon gibi duvara çarpar ve AK Parti de iktidardan düşer."

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler